Naslovnica Društvo Svaki građanin Bosne i Hercegovine je bitan!

Svaki građanin Bosne i Hercegovine je bitan!

772
0

Država Bosna i Hercegovina, bez obzira na to koliko politički sistem ili sistemi koji njom upravljaju radili na isključivo destabilizaciji i poremaćaju odnosa, i dalje ima svoje junake i ljude koji zapravo okupljaju građane i tako čine život održivim i donose nadu za bolju budućnost. O Mehmedu Haliloviću, ambasadoru Bosne i Hercegovine u Indoneziji, u tom kontekstu već smo govorili, i kada smo mislili da smo što se tiče ovog junaka modernog doba priču završili, on i njegova djela, ponovo su našli način da obraduju građane.

Diplomatske aktivnosti Mehmeda Halilovića u posljednje tri godine, koje su u Indoneziji i Singapuru kulminirale tokom prethodnih nekoliko mjeseci, veoma brzo imat će konkretne pokazatelje. Posjeta parlamentarne delegacije Indoneziji Travniku, koju je Halilović organizirao, za rezultat će imati i povezivanje u segmentu privrede.

Mehmed Halilović

Velike obaveze ambasadora Halilovića, koje je zapravo sam sebi nametnuo pristupom Bosne i Hercegovine ASEAN-u Savezu država Jugoistične Azije i teško stanje koje je u Indoneziji uzrokovala pandemija COVID-a 19, nisi prepreka da se gotovo svakodneno prati svaki građanin naše zemlje koji trenutno živi i radi u ovoj zemlji.

Kako bi se lično uvjerio da je priča oko transfera bosanskohercegovačkog fudbalera Šerifa Hasića protekao bez problema ambasador Mehmed Halilović posjetio je Bandung i posmatrao utakmicu između ekipa Persib i PSM Makassar. Radi se o Ligi 1 Indonezije koja je već u poodmakloj fazi. Sam odlazak iz Džakarte u Bandung u postojećim COVID-19 okolnostima posebna je tema, ali sve te teškoće nisu predstavljale problem za Halilovića da lično provjeri kako se i da li se je Hasić snašao u novoj sredini.

– Stadion Wibawa Mukti, čiji je kapacitet oko 30.000 sjedećih mjesta, sablasno je prazan. Ovdje se sportski događaji i dalje održavaju bez publike. Iako je dakle stadion prazan i iako smo mi jedini gledaoci, moja duša je puna jer dole na terenu jedan građanin Bosne i Hercegovine zapravo vrlo uspješno predstavlja našu zemlju u Indoneziji. To za mene nema cijenu i da to vidim i sam se uvjerim da je dakle sve u redu spreman sam otići i na kraj svijeta. Svaki građanin Bosne i Hercegovine bez obzira gdje se nalazio za mene je bitan i samo ako je njemu dobro i ako je on sretan ja mgou da budem miran, izjavio je Halilović za naš portal.

Boravak na ostrvu Jawa, gdje se i nalazi grad Bandung, ambasador Mehmed Halilović je iskoristio da se susretne sa tamošnjim zvaničnicima i otvori priču o saradnji te i bosanskohercegovačkih regija.

Prethodni članakU službi građana Bosne i Hercegovine
Naredni članakZini da ti slažem. Niko, niko kao ja!