Naslovnica Društvo Zini da ti slažem. Niko, niko kao ja!

Zini da ti slažem. Niko, niko kao ja!

861
0

Koliko god načelnik Općine Centar, nesposobni Srđan Mandić, izbjegavao da to uradi, po zakonu će ipak morati da Vijeću, odnosno javnosti na uvid preda izvještaj o izvršenju budžeta za 2021. godinu. Oni koji se razumiju u te stvari su prostim zbrajanjem i oduzimanjem došli do zaključka da se radi o simboličnih ili bolje reči sramnih 12,5 posto.

Zbog toga Mandiću građani sve glasnije poručuju da se konačno prestane hvaliti projektima koji su u 90 postotnom obimu završeni tokom mandata prethodne administracije. Oni traže da konačno prezentira samo jedan projekat kojeg je kao načelnik započeo ili završio u prvoj godini mandata. Naravno da ga nije naslijedio. To svakako neće biti teško jer takvih projekata jednostavno nema.

Građani od Manidća traže i da prestane da svojata projekte koje u općini Centar realizuju drugi nivoi vlasti. Pitaju ga da iskreno ponudi i odgovor na pitanje koliko novca mu je na računu ostavio njegov prethodnik i da li se zaista radi o toliko puta spomenutih 25 miliona KM.

Laž koja se takođe veoma često izgovarala tokom prethodnih godinu dana su ustvari navodi Srđana Mandića da je škola na Šipu projekat njegove administracije. Pri tom, takođe lažno, govori se i o terminu otvorenja tog objekta, koji je prema Mandiću naredne godine, iako se pouzdano zna da je termin za otvaranje škole na Šipu bio seprembar ove godine.

Sada je apsolutno svima jasno da je prva godina mandata Mandića i njegove nazovi administracije potrošena uzaludno. Građani nisu dobili niti jedan kvalitetniji iskorak kada je riječ o osnovnim komunalnim potrebama. Administracija je zapravo cijelih 12 mjeseci provela u zimskom snu, a rezultat takvog odnosa prema građanima je i najlošije izvršenje budžeta od kada Općina Centar postoji kao administrativna jedinica.

Prethodni članakSvaki građanin Bosne i Hercegovine je bitan!
Naredni članakRazvojna agencija Žepče: “New skills for new employment opportunities” (Nove vještine za nove mogućnosti zapošljavanja)