Naslovnica Vijesti iz BiH Generali za mir u Bosni i Hercegovini

Generali za mir u Bosni i Hercegovini

790
0

Upravni odbor Udruženja generala Bosne i Hercegovine razmatrao je aktuelnu društveno-političku situaciju u našoj zemlji, sa posebnim osvrtom na te kontinuirane pokušaje ugrožavanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava Bosne i Hercegovine, od strane Milorada Dodika, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz bh. entiteta “Republika srpska” i predsjednika SNSD-a. Zaključeno je da situacija ozbiljna, zbog čega je zatražena hitna reakcija u smislu institucionalne borbe protiv ovakvih udara na Bosnu i Hercegovine. Saoštenje Udruženja generala Bosne i Hercegovine prenosimo u cjelosti.

Udruženje generala Bosne i Hercegovine daje bezrezervnu podršku našim državnim organima u institucionalnoj borbi za odbranu integriteta, političke samostalnosti i međunarodnog subjektiviteta Države Bosne i Hercegovine. Traži se svih probosanskoercegovačkih političkih subjekata i stranaka da hitno zaustave svoje političke razmirice, kao i jeftinu predizbornu kampanju, te da se okupe u blok istinskih patriotskih snaga koji će se u punoj mjeri suprotstaviti rušiteljima Bosne i Hercegovine.

Članstvo Udruženja generala Bosne i Hercegovine pažljivo prati sve događaje i aktivnosti koje se događaju u i oko Bosne i Hercegovine, i spremno je u svim svojim kapacitetima podržati državno rukovodstvo, a za te potrebe planirano je i formiranje tima za praćenje situacije, analitiku i podrške miru. Tim će činiti članovi Udruženja koji su posebno kvalifikovani u oblasti pravnih, sigurnosnih i društvenih nauka.

Udruženje gebnerala BiH

– Tražimo da se državne institucije, u okviru svojih odgovornosti, posvete snaženju i opremanju Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, a posebno da iznađu način kako bi se popravio obim finansijske podrške pripadnicima OS BiH. Ni u jednom momentu ne smijemo zaboraviti da su Oružane snage jedan od stubova i simbola Države i kao takve podložne su atacima rušitelja Bosne i Hercegovine – navodi se u saopštenju Udruženja generala Bosne i Hercegovine.

Generali takođe traže da se još više pojačaju i intenziviraju kontakti sa nama prijateljskim, posebno ranije dokazanim i iskrenim, administracijama drugih država i da se kontinuirano izvještavaju o stvarnom stanju u Bosni i Hercegovini.

Iz Udruženja generala Bosne i Hercegovine poručili su prijateljima i onim drugim, da će se znati i dalje boriti i izboriti za jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Prethodni članakVijeće albanskih ambasadora: EU i NATO ne smiju tolerisati separatizam RS!
Naredni članakPatriote neće dozvoliti da se uništava Bosna i Hercegovina