Naslovnica Vijesti iz BiH Krešić posjetio komande i jedinice OSBiH u Doboju

Krešić posjetio komande i jedinice OSBiH u Doboju

416
0

Zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine za politiku i planove Mijo Krešić posjetio je kasarnu “Vojvoda Radomir Putnik” i kasarnu “3.maj” Oružanih snaga BiH (OSBiH) u Doboju, gdje je, zajedno sa komandantom Komande za podršku generalmajorom Markom Stojčićem i saradnicima, izvršio obilazak komandi i jedinica stacioniranih na ovim lokacijama.

Cilj posjete bio je upoznavanje s trenutnim uslovima života i rada pripadnika OS BiH na tim lokacijama.

Komandant Komande logistike OSBiH brigadir Ernes Heleg, tokom informativnog brifinga, upoznao je prisutne sa strukturom Komande logistike OSBiH, aktivnostima i planovima za 2021. godinu, kao i izazovima s kojima se susreće Komanda logistike OSBiH, posebno u zaštiti pripadnika OSBiH od pandemije Covid-19.

Tokom obilaska kasarne „Vojvoda Radomir Putnik” Krešić i generalmajor Marko Stojčić posjetili su i Artiljerijski bataljon/6.pješadijske brigade OSBiH.

O formacijskoj strukturi jedinice, te najznačajnijim zadacima i aktivnostima koje je jedinica uspješno realizovala tokom protekle i ove godine, kao i s planiranim aktivnostima za ostatak tekuće i za narednu godinu, prisutne je upoznao komandant pukovnik Goran Sekulić.

Krešić je posjetio i kasarnu „3.maj” gdje je obišao Tehnički radionicu za opravak i održavanje municije, saopćeno je iz MOBiH.

Prethodni članakOzvaničen početak kampanje informisanja o gasovodu Južna interkonekcija
Naredni članakRijaset apeluje da vjernici stariji od 60 godina ne dolaze na džumu