Naslovnica Vijesti iz BiH Džaferović u službenoj posjeti Pakistanu

Džaferović u službenoj posjeti Pakistanu

514
0

(FENA) – Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović boravi u dvodnevnoj službenoj posjeti Islamskoj Republici Pakistan.

Džaferović će se u Islamabadu sastati sa predsjednikom Islamske Republike Pakistan Arifom Alvijem, premijerom Pakistana Imranom Khanom, predsjednikom Parlamenta Asadom Qaiserom i pakistanskim ministrom vanjskih poslova Makhdoomom Shahom Mahmoodom Qureshijem.

Programom posjete planirano je potpisivanje Sporazuma o readmisiji i Memoranduma o razumijevanju  o naučnoj i tehnološkoj saradnji između Bosne i Hercegovine i Islamske Repubike Pakistan.

Predsjedavajući Džaferović će se sastati i s predstavnicima poslovne zajednice i privrednicima iz Pakistana, a planiran je i susret sa bosanskohercegovačkim građanima koji žive u ovoj zemlji.

U bosanskohercegovačkoj delegaciji su i ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić, savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika Dragoljub Reljić i šef Kabineta člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, Amir Ibrović, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Prethodni članakAustrijska ambasada u BiH: Austrija će odlučno braniti demokratiju i suživot
Naredni članakTrump i Biden u tjesnoj utrci