Naslovnica Vijesti iz BiH Pametnom je i išaret dovoljan: Mandić u Ajnadžićevoj sjenci

Pametnom je i išaret dovoljan: Mandić u Ajnadžićevoj sjenci

434
0

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić, definitivno je promašena investicija četvorke, koja, kao uostalom i njegova Naša (anamo njihova) stranka, sve počinje i završava sa obmanama. U četvrtom mjesecu mandata Mandić još uvijek skuplja jeftine poene, valjda misleći da kampanja nije završena, pa da shodno tome ništa ne mora raditi nego samo pričati priče u kojima propagira već odavno urađene projekte dok o novima nema ni riječi. Građani i građanke okupljeni oko Hastahane već su uvidjeli lažna obećanja, a navijači FK Sarajeva su sve glasniji na društvenim mrežama i uvjereniji da su i oni prevareni. Međutim, tu nije kraj.

Dana 03.03.2021. godine na oficijelnoj stranici Općine Centar objavljen je tekst pod nazivom Primjedbe i sugestije uputite putem aplikacije mojCENTAR, predstavljajući da se radi o novom “projektu” općinske administracije kojim se žele približiti građanima. Međutim, bez želje da umanjimo ovu želju, ali ipak da ukažemo da je riječ o još jednoj političkoj igrici nesposobnog Mandića i klasičnoj obmani građana, reči ćemo da je navedena aplikacija napravljena i u funkciju stabvljena 22.10.2018.godine.

U navedenom tekstu nigdje dakle ne stoji da je to aplikacija koja već postoji, nego su je ponovimo još jednom predstavili kao nešto novo. Ono što smo vidjeli dosada načelnik Mandić svoj rad temelji na započetim projektima svog prethodnika i na promoviranju njegovih projekata kao svojih. Građani to nisu zaslužili posebno zbog povjerenja koje su mu ukazali. Oni su se nadali da zapravo neće dobiti copy/paste i to još lažnu varijantu koja je u nedostatku vlastitih ideja spremna da ukrade i okiti se tuđim i davno urađenim projektima.

Prethodni članakSERIJAL LAŽNIH OBEĆANJA
Naredni članakUblehaš i „oslobodilac“ nastavlja sa prevarama