Naslovnica Društvo Zelena bašta na krovu zgrade u Tuzli

Zelena bašta na krovu zgrade u Tuzli

345
0

TUZLA, 10. oktobra – Bašta na krovu stambene zgrade u Tuzli u ulici ZAVNOBIH-a na broju 7 otvorena je danas uz finansijsku podršku i mentorstvo Fondacije tuzlanske zajednice.  

Etažni vlasnici te zgrade realizovali su mnoge aktivnosti u zgradi, pa su ponosni nosioci titule administrativno najuređenije zgrade u BiH i nagrade “Bronzana grančica” Turističke zajednice TK, koju su dobili upravo za tu ideju.

Predstavnik stanara Izudin Maleškić objasnio je da su na taj način željeli starijim stanarima i porodicama sa malom djecom osigurati siguran izlazak na zrak.

Projektom je izolirana platforma na kojoj je smješten baštenski namještaj za sjedenje, ugrađeno korito i odvodne cijevi za vodu, razvedena struja i led rasvjeta, kako bi stanari mogli uživati u pogledu na grad i u večernjim satima.

Za održavanje prostora i vrta će biti zaduženi stariji stanari, za koje bi ovaj vid volonterizma bio radna terapija, a roditeljima će prostor predstavljati poligon za edukaciju svoje djece iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine, saopćeno je iz Fondacije.

fena

Prethodni članakPjanić očekuje tešku utakmicu protiv Nizozemske, Bajević najavio odlazak s klupe
Naredni članakBh. premijera filma ‘Quo vadis, Aida’ u Srebrenici pozdravljena aplauzima