Naslovnica Sport Pjanić očekuje tešku utakmicu protiv Nizozemske, Bajević najavio odlazak s klupe

Pjanić očekuje tešku utakmicu protiv Nizozemske, Bajević najavio odlazak s klupe

326
0

SARAJEVO, 10. oktobra – Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, nakon poraza od Sjeverne Irske i eliminacije iz baraža za odlazak na EP u nedjelju se sastaje sa selekcijom Nizozemske u okviru A-Lige nacija.

Reprezentativac BiH Miralem Pjanić ističe da su igrači razočarani nakon poraza od Iraca, ali da ekipa mora nastaviti, ići naprijed u nove izazove i fokusirati se na nove ciljeve.

– Razočarani smo, htjeli smo da pobijedimo, nismo uspjeli. Igrali smo solidno, ali nismo mogli dati drugi gol. Oni su na jedan sretan način iznenadili, čuvali su rezultat i pobijedili na penale. No, sada je sve završeno, moramo ići naprijed, čeka nas Holandija. Bit će to teška utakmica, oni imaju novog selektora, u posljednje vrijeme nemaju očekivane rezultate ali su kvalitetna reprezentacija. Mi moramo gledati pozitivno, možda nismo favoriti ali igramo kući i pokušat ćemo ostvariti dobar rezultat – kazao je Pjanić na pres-konferenciji.

Pohvalio je nastup novih igrača koji su, kako kaže, odigrali veoma dobro s obzirom na to da je nekima ovo bio prvi meč u dresu reprezentacije u tako važnoj utakmici.

Kada je u pitanju cilj reprezentacije, ističe da žele ostati u A diviziji.

– Protivnici su jaki i bit će sigurno teško, ali dat ćemo sve od sebe da to postignemo. U reprezentaciji Holandije svi igrači su kvalitetni, a mi jedino možemo da im pariramo kao ekipa – naglasio je igrač Barcelone.

Selektor Dušan Bajević kazao je da reprezentacija mora u naredna dva meča odigrati najbolje što može, nakon čega će, kako kaže, dobiti novog selektora.

– Uvijek sam igračima govorio da kada igraju za reprezentaciju trebaju da daju sve od sebe. Cilj uvijek postoji. Mislim da svi znaju šta ih čeka, ne predajemo se, idemo dalje, svaku utakmicu ćemo pokušati da odigramo što bolje. A kasnije će reprezentacija dobiti novog selektora koji će imati moju podršku ukoliko je zatreba. Imamo dobre i ambiciozne trenere koji mogu da vode ovu reprezentaciju – kazao je Bajević, najavljujući tako svoj odlazak s klupe reprezentacije.

Kada je u pitanju sutrašnji meč, Bajević ističe da je svaki rezultat koji ne znači poraz zadovoljavajući.

– Bod bi mogao bitan, ali onda sljedeću utakmicu moramo ići u Poljsku na pobjedu – kazao je.

Najavio je da bi u sutrašnjem meču igrači koji nisu nastupili u susretu baraža mogli dobiti šansu. Neki igrači su povrijeđeni, neki umorni i bilo bi rizično da igraju sutrašnji meč zbog mogućnosti povrede, ističe.

– Imamo dosta igrača koji su tu, treba dati šansu svima. Imali smo problema i na okupljanju, imamo i umornih, neki imaju povrede za koje ne znamo hoće li biti sanirane do sutra, ali imamo drugih igrača koji će dobiti šansu i koji mogu da pomognu BiH – naglasio je selektor bh. tima.

Više o tome koje igrače će imati na raspolaganju Bajević će znati nakon večerašnjeg treninga koji je zakazan za 17 sati.

Susret BiH – Nizozemska igra se u nedjelju na “Bilinom polju” od 18 sati.

fena

Prethodni članakDžumhur u finalu ATP Challengera u Barceloni
Naredni članakZelena bašta na krovu zgrade u Tuzli