Naslovnica Vijesti iz BiH Efendić i ambasador Pósa obišli Centar ‘Safet Zajko’

Efendić i ambasador Pósa obišli Centar ‘Safet Zajko’

502
0

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i ambasador Republike Mađarske u BiH Krisztián Pósa obišli su danas radove na rekonstrukciji i sanaciji svlačionice u Centru “Safet Zajko”.

Rekonstrukcija je započeta na inicijativu ambasadora Póse, koji je redovni posjetitelj Centra “Safet Zajko” i korisnik atletske staze, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

Vrijednost radova na rekonstrukciji iznosi 88.000 KM, a Ambasada Mađarske je obezbijedila četvrtinu tih sredstava.

– Svlačionica je dotrajala zbog značajne upotrebe u proteklih pet godina. Nakon što se završi izgradnja fudbalskih svlačionica, svlačionica koja je ranije korištena multifunkcionalno i za fudbal i za atletiku bit će data na korištenje samo onima koji dolaze da treniraju atletiku i rekreativcima. Sama rekonstrukcija atletske svlačionice došla je na inicijativu ambasadora – kazao je načelnik Efendić.

Ambasador Pósa rekao je da u Centar “Safet Zajko” često dolazi sa porodicom i da mu je drago da Sarajevo ima jedan ovakav sportsko-rekreativni centar kojeg smatra značajnim za zdravlje stanovnika.

– Mislimo da je ulaganje u sport dobro i ako možemo da pomognemo ljudima da žive kvalitetno, a sport je dio kvalitetnog života, onda smo otvoreni za saradnju. Danas obnavljamo ovu svlačionicu, to je veoma važno za one koji treniraju, da se mogu presvući. Skoro sam siguran da ćemo nastaviti sa saradnjom, a posebno kad je sport u pitanju i radujem se unaprijed još nekim zajedničkim projektima u vezi sporta – kazao je ambasador Mađarske u BiH.

fena

Prethodni članakAzerbejdžan želi da Turska bude dio mirovnog procesa s Armenijom
Naredni članakUdruženje ‘Život s Down sindromom FBiH’ provodi kampanju ‘Moj glas je Bitan!’