Naslovnica Vijesti iz BiH Pomozimo Bosni!

Pomozimo Bosni!

1079
0

Nedavno je najveći sportski patriota Bosne i Hercegovine Nenad Marković uputio otvoreno pismo svima koji se u ovoj državi nešto pitaju i koji mogu pomoći da se pomogne KK “Bosna-Royal” ne da učestvuje u prvenstvu BiH, nego da se spasi od gašenja. Sjetio se dobri Neno imena koja su prodefilovala kroz klub ovjenčan titulom evropksog šampiona i svega dobrog što je KK “Bosna” učinila na promociji Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Na apel Nenada Markovića odazvala se jedino Općina Centar, koja je predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, također patriotom, zapravo nastavila dugogodišnju praksu pomaganja sportskim kolektivima i pojedincima koji na najbolji način predstavljaju našu zemlju u regionu, ali i cijelom svijetu.

Načelnik Ajnadžić je nakon razgovora o aktivnostima KK “Bosna-Royal” koji je obavljen sa predsjednikom Almirom Bradićem donio odluku o odobravanju sredstava za kotizaciju koja će omogućiti da se ovaj klub takmiči u prvenstvu BiH. Ajnadžić je istakao da Općina Centar podržava vrhunske sportiste i kolektive i izrazio spremnost da se kao društveno odgovorna lokalna zajednica intenzivnije uključi u rješavanje problema sa kojima se KK “Bosna” suočava.

– Poznato nam je svima sa kakvim problemima ste se suočavali i sa kakvim problemima se suočavate i dalje. Spremni smo se uključiti i koristim priliku da pozovem i druge nivoe vlasti da budu dio te priče, jer samo zajedno možemo napraviti neki značajan iskorak. U tom smislu predlažem da se u narednom periodu pripremi Memorandum o međusobnoj saradnju koji će pored KK „Bosna“ i Općine Centar potpisati i Gradska uprava Grada Sarajeva kao i ostale gradske općine i Kanton Sarajevo gdje bi trajno riješili pitanje dijela finansiranja „Bosne“, pojasnio je Ajnadžić.

Bradić se u ime Uprave KK “Bosna-Royal” zahvalio na podršci koju im pruža Općina Centar, te izrazio nadu da će i ostale lokalne zajednice slijediti ovaj dobar primjer.

Ova brza reakcija općinske administracije, koja zapravo pokazuje kako treba raditi i kojom se ispravljaju ranije milione maraka teške i greške koje su evropskog košarkaškog šampiona dovele na rub propasti, a koje su počinili jalovi sada “dušebrižnici” i političari, a ustvari grobari KK “Bosna”, demaskirat će namjere onih koji vlastite političke ambicije grade na kritikama i bez spremnosti da preuzmu odgovornost za nastalo stanje.

Prethodni članakU Federaciji BiH donesen novi Zakon o zaštiti na radu
Naredni članakMašić: Mostarskim strip vikendom želimo osnažiti bh. strip scenu