Naslovnica Vijesti iz BiH Cikotić i Ćulum o aktuelnoj migrantskoj krizi i prioritetima SIPA-e

Cikotić i Ćulum o aktuelnoj migrantskoj krizi i prioritetima SIPA-e

403
0

 Direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Darko Ćulum sa saradnicima primio je delegaciju Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine s ministrom Selmom Cikotićem na čelu.

Budući da se radi o prvoj zvaničnoj posjeti delegacije Ministarstva sigurnosti BiH, direktor Ćulum je prezentirao nadležnosti i organizacionu strukturu SIPA-e i njenu ulogu u sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj migrantskoj krizi u BiH i svim aspektima i prioritetima rada SIPA-e s posebnim akcentom na borbu protiv terorizma kao najvećeg sigurnosnog izazova današnjice, te svih vidova organiziranog kriminala i korupcije.

Direktor Ćulum je informirao delegaciju Ministarstva sigurnosti BiH da SIPA, u okviru svojih ljudskih resursa i materijalno-tehničkih mogućnosti, pruža pomoć Graničnoj policiji BiH u zaštiti državne granice, kako bi se efikasnije izborili sa migrantskom krizom.

Ministar Cikotić je čestitao direktoru SIPA-e na imenovanju i poželio mu mnogo uspjeha u daljem radu.

On je istakao da Ministarstvo sigurnosti BiH stoji na raspolaganju SIPA-i za svaki vid podrške, kako bi SIPA odgovorila na najsloženije sigurnosne izazove današnjice.

Sastanku su prisustvovali i zamjenik ministra Nedeljko Jović, pomoćnik ministra Mate Miletić kao, i šefovi kabineta Senahid Godinjak i Boris Ivanović, saopćeno je iz SIPA-e.  

Prethodni članakMinistar Dedić potpisao ugovore za sufinansiranje projekata u poljoprivredi
Naredni članakReisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović u subotu će posjetiti Muftijstvo bihaćko