Naslovnica Blic vijesti Biden ‘zadovoljan’ omogućavanjem procesa tranzicije

Biden ‘zadovoljan’ omogućavanjem procesa tranzicije

351
0

Novoizabrani američki predsjednik Joe Biden izjavio je u utorak da je “zadovoljan” što je njegovoj administraciji zvanično omogućeno da započne proces tranzicije popunjavanjem nove vlade.

Biden je izjavio u govoru u Wilmingtonu, u saveznoj državi Delaware, da će prihvatanje prelaznog statusa poznatog kao “utvrđivanje” omogućiti njegovom timu da se “pripremi za izazove pred njim” i da se predaju ovlasti s Trumpove administracije na njegovu.

Opća administrativna služba u ponedjeljak navečer je “utvrdila” da je Biden očigledni pobjednik prošlomjesečnih predsjedničkih izbora. Taj proces omogućuje novom predsjedniku i njegovom timu pristup zvaničnicima u saveznim agencijama i da naredi ministarstvu pravde da izda sigurnosne garancije za članove prelaznog ministarskog tima koji je Biden imenovao.

Biden je govorio nakon što je izabrao svoje vodeće kandidate na polju nacionalne sigurnosti, među kojima državnog sekretara, savjetnika za nacionalnu sigurnost i uveo je novi položaj za borbu protiv klimatskih ptromjena.

Kazao je kako se nada da će imenovani zvaničnici proći kroz proces odobrenja.

fena

Prethodni članakKomisija odlučila o raspodjeli 4.402.000 KM za projekte povratka u 73 općine
Naredni članakSSSBiH – Staviti u funkciju preostala sredstva planirana ‘korona zakonom’