Naslovnica Vijesti iz BiH Općina Centar donirala novac FPN za nabavku računarske opreme

Općina Centar donirala novac FPN za nabavku računarske opreme

395
0

Općina Centar finansijski je podržala Fakultet političkih nauka (FPN) u Sarajevu, koji je iz općinskog budžeta dobio 8.000 konvertibilnih maraka. Po riječima dekana FPN Seada Turčala, donirani novac bit će iskorišten za nabavku računarske opreme, za potrebe fakulteta.

– Nama je značajno da je Općina Centar predvođena načelnikom Nedžadom Ajnadžićem prepoznala potrebu visokoškolskih ustanova, koje se nalaze na području te općina, da pomogne u zahtjevnom procesu izvođenja online nastave. To je posebno značajno u periodu, kad se zbog pandemije, nastava odvija online. Često je nastavni proces trpio zbog nedostatka računarske opreme, koju ranije nismo imali potrebu da nabavljamo. Nabavka nove opreme će svakako pomoći u realizaciji onog što nas očekuje u ovom semestru, a moguće i u narednom da bi se osiguralo kontinuirano, nesmetano i tehnički kvalitetno odvijanje online nastave – pojasnio je Turčalo. 

Ugovor o donaciji ranije je potpisao načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, a šef Kabineta Fahrudin Kurtović uručio dekanu Fakulteta političkih nauka u Sarajevu prof. dr. Seadu Turčalu.

Kurtović je istakao da je podrška Općine Centar visokoškolskim ustanovama koje se nalaze na njenom području konstantna te da će tako biti i nastavljeno.

– Fakultet političkih nauka u Sarajevu obratio se molbom Općini Centar, za pomoć u prevazilaženju problema u novonastaloj situaciji. U skladu s tim, mi smo u budžetu osigurali novac za nabavku računarske opreme. Nastojimo da, u ovom periodu koji je težak za sve nas, pomognemo koliko god je to moguće – dodao je Kurtović.

Prethodni članakDžaferović osudio teroristički napad u Beču i poslao poruku solidarnosti predsjedniku Austrije
Naredni članakU potresu u Izmiru poginule 102 osobe