Naslovnica Politika SDA – Izetbegović i Reinertsen o blokadama institucija FBiH

SDA – Izetbegović i Reinertsen o blokadama institucija FBiH

349
0

SARAJEVO, 15. oktobra – Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović primio je danas ambasadora Kraljevine Norveške Olava Reinertsena.

Razgovarano je o borbi sa zdravstvenom krizom izazvanom pandemijom koronavirusa, kao i o posljedicama krize na ostale aspekte društvenog života. 

Tema razgovora bila je ekonomska situacija u Bosni i Hercegovini, sa naglaskom na razvojne projekte, prvenstveno izgradnju Koridora Vc, a istaknuto je da je potrebno pojačati ekonomsku saradnju između Norveške i Bosne i Hercegovine.

Predsjednik SDA je upoznao ambasadora Norveške o blokadama federalnih institucija koje vrše pojedine političke opcije u ovom entitetu, a čime se na nedopustiv način narušava integritet izbornog i sveukupnog demokratskog procesa.

Izetbegović je kazao da su građani Bosne i Hercegovine zahvalni Norveškoj na podršci koju ova zemlja, kao članica NATO saveza, pruža u integracijskim procesima, kao i razvojnim projektima kroz koje Norveška podržava razvoj BiH – saopćeno je iz SDA.

fena

Prethodni članakSretan nam početak kampanje. Ko o čemu vojnik o skraćenju, a zna se ko o poštenju!
Naredni članakVlada Kantona Sarajevo razmatrala epidemiološku situaciju u Kantonu