Naslovnica Blic vijesti Nakon Sarajeva i Tuzle knjiga ‘Hirurgija/Kirurgija’ promovirana i u Banjoj Luci

Nakon Sarajeva i Tuzle knjiga ‘Hirurgija/Kirurgija’ promovirana i u Banjoj Luci

383
0

 U Vijećnici Banskog dvora u Banjoj Luci predstavljena je knjiga  ‘Hirurgija/Kirurgija’ grupe  bh. autora, profesora hirurgije sa pet državnih medicinskih fakulteta (Sarajeva, Banje Luke, Tuzle, Mostara i Foče).

Knjiga je proizvod dugogodišnjeg iskustva i zajedničkog  rada najistaknutijih bh. hirurga i prva iz oblasti hirurgije koju su napisali domaći autori.

Promociji su, uz neke od autora, prisustvovali i gradonačelnik  Banje Luke Igor Radojičić, rektor Univerziteta Radoslav Gajanin i dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. Mirko Škrbić.

U knjizi su na 1.246 stranica i u 22 poglavlja, na jednostavan i edukativan način, prezentirani svi aspekti moderne hirurgije (Neurohirurgija, Abdominalna hirurgija, Torakalna hirurgija,  Plastična, i Dječju hirurgiju, Urologija te Ortoaedija i Ortopedska trauma).

– Namijenjena je  studentima zdravstvenog smjera, koji su dosad uvijek koristili knjige iz Srbije i iz Hrvatske – navodi se.

Knjigu je uredilo šesnaest urednika poglavlja i tri glavna urednika prof.dr. Samir Delibegović, prof.dr. Goran Krdžalić i prof.dr. Fuad Pašić.

Recenzenti knjige su prof.dr. Ekrem Dizdarević – BiH, prof.dr. Miroslav Bekavac-Bešlin –  Hrvatska, prof.dr. Božina Radević – Srbija, prof.dr. Aleš Tomažič – Slovenija.

‘Hirurgiju/Kirurgiju’ je objavila Dobra knjiga, Sarajevo i Udruženje endoskopskih hirurga BiH, a sintetizovana su znanja autora Samira Delibegovića, Ismeta Gavrankapetanovića, Nermira Granova, Mirsada Hodžića, Reufa Karabega, Gorana Krdžalića, Benjamina Kulovca, Ante Kvesića, Nenada Lalovića, Siniše Maksimovića, Radmila Marića, Fuada Pašića, Ismara Rašića, Nedžada Rustempašića, Milana Simatovića i Nikice Šutala.

U saopćenju za javnost ističe se da je promocija te knjige planirana za ovu subotu u Mostaru, a za narednu u Foči. Ranije je knjiga promovirana u Sarajevu i Tuzli. 

FENA

Prethodni članakPotpisan Memorandum o saradnji između KUIP-a KS i Fondacije Dogs Trust u BiH
Naredni članakŠkole se zatvaraju u devet kvartova New Yorka

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime