Naslovnica Iz Svijeta Škole se zatvaraju u devet kvartova New Yorka

Škole se zatvaraju u devet kvartova New Yorka

346
0

Guverner New Yorka Andrew Cuomo u ponedjeljak je naredio zatvaranje škola u određenim kvartovima grada New Yorka  u pokušaju zaustavljanja širenja koronavirusa.

Guverner je akciju poduzeo dan nakon što je  gradonačelnik Bill de Blasio zatražio od države dozvolu za vraćanje ograničenja na škole i poduzeća u devet kvartova u Brooklynu i Queensu gdje se virus širio brže nego u drugim dijelovima grada.

Cuomo je rekao da će se zatvaranje biti od utorka, dan prije nego što je gradonačelnik tražio, prenosi AFP.

Naveo je da škole u tim područjima nisu testirale učenike na virus kako bi identificirali moguće epidemije i da više ne može garantirati da su sigurni. Cuomo je rekao da još nije donio odluku hoće li također zatvoriti određena poduzeća.

Gradonačelnikovim planom, za koji je bilo potrebno odobrenje države, zatvoriti će se oko 100 javnih škola i 200 privatnih škola, uključujući vjerske škole.

Govoreći na odvojenom događaju kasnije u ponedjeljak, de Blasio je rekao: “Naporno ćemo raditi na tome da okrenemo tih devet poštanskih brojeva, kvartova, kako bi se djeca u narednim sedmicama mogla vratiti u školu.”

FENA

Prethodni članakNakon Sarajeva i Tuzle knjiga ‘Hirurgija/Kirurgija’ promovirana i u Banjoj Luci
Naredni članakKina vodi u utrci za prvom digitalnom valutom

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime