Naslovnica Društvo Visoko dobilo novu šetnicu, završeni radovi na ušću rijeka Bosne i Fojnice

Visoko dobilo novu šetnicu, završeni radovi na ušću rijeka Bosne i Fojnice

421
0

Gradonačelnica Visokog Amra Babić danas je sa saradnicima, predstavnicima izvođača radova te predstavnicima Agencije za vodno područje rijeke Save obišla novoizgrađenu šetnicu i uređenu obaloutvrdu na ušću rijeka Bosne i Fojnice, saopćeno je iz Općine Visoko.

Primarni cilj uređenja obala rijeka Bosne i Fojnice ogleda se u funkcionalnosti, zaštiti od poplava, ne samo za ovaj dio grada nego i za naselje Prijeko. Uređenje obala rijeka Bosne i Fojnice radilo se i s ciljem uređenja grada, modernizacije javnih površina, ali i stvaranja ugodnijeg ambijenta.Vrijednost projekta je 247.507,65 KM, a finansiran je od strane Agencije za vodno područje rijeke Save, dok je radove vršila firma Termo-beton d.o.o Breza.

Stanovnici Visokog  od danas mogu provoditi slobodno vrijeme na novoizgrađenoj šetnici, a gradonačelnica Babić je naglasila da se u narednom periodu očekuje nastavak radova na uređenju obaloutvrde, kroz faze.

– Ove godine imamo namjeru, ukoliko nam vrijeme dozvoli, da implementiramo projekat dijela obaloutvrde u naselju Ozrakovići, gdje imamo veliki problem sa kanalizacijom. Došlo je do urušavanja puta. Na našu molbu, Agencija za vodno područje rijeke Save odobrila je potrebna sredstva i za taj projekt. Nadamo se da ćemo do kasne jeseni uspjeti da ga realizujemo.

Već od iduće godine krećemo nizvodno rijekom Bosnom i idemo na uređenje obaloutvrde, šetnice i izgradnju kolektora od Betonskog mosta prema Lukama. Krećemo lijevom stranom rijeke Bosne, odnosno ispod Spomen-kosturnice – istakla je gradonačelnica Visokog Amra Babić.

Prethodni članakVlada ZDK isplatila egzistencijalne naknade borcima za juni
Naredni članakU Mostaru otvorena izložba fotografija ‘Žive smo’ Cornelije Suhan

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime