Naslovnica Vijesti iz BiH Komšić sa saborcima odao počast poginulim borcima 1. Korpusa ARBiH

Komšić sa saborcima odao počast poginulim borcima 1. Korpusa ARBiH

394
0

SARAJEVO, 11. oktobra – Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić danas je zajedno s članovina porodica i saborcima iz perioda agresije na BiH položio cvijeće na Moševačkom brdu i Jasenu kod Ilijaša, gdje su u oktobru 1994. godine braneći domovinu poginuli načelnik inžinjerije 1.Korpusa ARBiH Šemso Baručija i komandant operativne grupe III Hašim Spahić.

Osim njih, živote u odbrani BiH dali su i borci Zamo Dučić, Mustafa Bašalija, Ahmet Bibić, Avdo Kuloglija, Senad Stovrag, Kemal Dautović i Senad Ligata, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Nakon polaganja cvijeća i odavanja počasti pogunulim borcima, okupljenima se obratio član Predsjedništva Željko Komšić.

– Želim vam se zahvaliti što imate volje i snage doći da se obilježi taj dan kad smo izgubili dva heroja. Svi znamo šta se ovdje dešavalo, važno je da se sjećamo toga i djeci našoj to da prenosimo, jer oni to nisu doživjeli i vrijeme će činiti svoje, blijedit će i uspomene. Dok smo mi tu, generacija koja to pamti, mi ćemo dolaziti i obilježavati, ali važno je da to djeca znaju i zbog Šemse i Hašima i zbog svega onoga šta znače za slobodarsku i oslobodilačku priču u BiH. Vama mogu samo reći da imate razloga da se njima ponosite – rekao je Komšić.

fena

Prethodni članakU svijetu preko 37,4 miliona oboljelih od Covida-19
Naredni članakDžumhur poražen u finalu Chellengera u Barceloni