Naslovnica Vijesti iz BiH Rekonstrukcija tunela “Crnaja”

Rekonstrukcija tunela “Crnaja”

480
0

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je, na inicijativu federalnog premijera Fadila Novalića, usvojila zaključak kojim se JP „Ceste Federacije Bosne i Hercegovine“ zadužuje da razmotri mogućnost odgode početka provedbe Programa „Modernizacije magistralnih cesta Federacije BiH“ zbog krize uzrokovane pojavom novog koronavirusa, te da simuliranjem izvođenja radova u tunelu „Crnaja“ izvrši dodatna snimanja intenziteta prometa naizmjeničnim propuštanjem vozila, a da tek nakon toga predloži dinamiku izvođenja stvarnih radova.

Poznato je da je rekontrukcija tunela Crnaja, prvenstveno, bila najavljena za 15. septembar ove godine i da treba trajati 16 mjeseci. Svjesni šta bi usporavanje, ili čak i obustava, saobraćaja na toj dionici značila za privredu i sve učesnike u saobraćaju, usvojen je pomenuti zaključak.

– Konkretno tražimo od stručnih službi Cesta Federacije da u dužem periodu prate, analiziraju i utvrde metod naizmjeničnog funkcionisanja saobraćaja kako građani i privreda, kad počne rekonstrukcija Crnaje, ne bi doživljavali neugodnosti koje su prolazili prilikom radova u tunelu Vranduk. Tunel Crnaja se nalazi na jednoj od najprometnijih saobraćajnica u Federaciji, pa i Bosni i Hercegovini i smatram da ne smijemo ponovitu „grešku“ Vranduka – kazao je premijer Novalić.

Prethodni članakNacrt zakona o advokaturi u F BiH
Naredni članakMemorijalni centar Srebrenica – Formirati predmet “Radovan Višković”