Naslovnica Kultura Knjiga.ba nudi nove naslove Lamije Begagić, Elizabeth Gilbert i Jahine Guzelj

Knjiga.ba nudi nove naslove Lamije Begagić, Elizabeth Gilbert i Jahine Guzelj

418
0

Najveća online knjižara Knjiga.ba za oktobar mjesec knjige preporučuje nove naslove Elizabeth Gilbert, Lamije Begagić i Jahine Guzelj.

Roman „Grad za djevojke“ Elizabeth Gilbert autorice bestselera „Jedi, moli, voli“ i „Potpis na svim stvarima“, je romaneskna delicija o glamuru, seksu i avanturama, o mladoj ženi koja otkriva kako ne morate biti dobra djevojka da biste bili dobra osoba.

 Bh. književnica Lamija Begagić u svojoj trećoj zbirci priča „Bolji mi“ nas odvodi u svijet o kome naša savremena književnost koja uporno robuje patrijarhatu ne piše – u svet roditeljstva, istopolne ljubavi i svih prepreka koje su pred njom, u svijet građanskog bunta i letargije, rada u inozemstvu i nostalgije, bolesti i strahova, u teme koje čine našu svakidašnjicu, a ipak izostaju iz dominantnog diskursa. Ovo je prije svega knjiga o ženama koje se ne predaju, uprkos svemu, i ovo je knjiga koja nas makar dok je čitamo poziva da budemo bolji mi – zapisala je o ovoj knjizi Ana Pejović.

 Jahina Guzelju svom djelu „ Zulejha otvara oči“ naslanjajući se na bogatu tatarsku mitologiju i legende, Guzelj kroz priču o sudbini jedne žene pripovijeda o snažnoj volji za životom, hrabrosti i žrtvi koju smo spremni podnijeti za najbliže.

fena

Prethodni članakUdruženje ‘Život s Down sindromom FBiH’ provodi kampanju ‘Moj glas je Bitan!’
Naredni članakSutra sastanak ministrice Turković s visokim izaslanstvom Kraljevine Švedske