Naslovnica Sport Revijalnom utakmicom mališani sa Džananom Musom otvorili novo igralište

Revijalnom utakmicom mališani sa Džananom Musom otvorili novo igralište

372
0

SARAJEVO, 17. oktobra – Na spoju ulica Nahorevska i Midhata Karića Mitketa ozvaničen je završetak radova na izgradnji sportskih igrališta, nakon što su radnici Centra za sport i rekreaciju, javne ustanove koja održava sportske plohe i igrališta,  izvršili u prethodnom periodu rekonstrukciju nogometnog igrališta, izgradili novo igralište za basket, hortikulturno uredili prostor oko igrališta te postavili novu rasvjetu.

Projekat izgradnje i uređenja sportskih igrališta u cijelosti je finansirala Općina Centar, a završetak radova danas je ozvaničio načelnik Nedžad Ajnadžić sa saradnicima, predsjedavajućom Općinskog vijeća Karolinom Karačić i vijećnicima.

Ajnadžić je naglasio da Općina Centar nastoji da u što kraćem vremenskom periodu sve sportske plohe stavi u funkciju, ali i izgradi nove u onim naseljima u kojima ranije nisu postojale.

Na navedenom lokalitetu danas su odigrane i revijalne nogometne i basket utakmice, a mališanima se pridružio i istaknuti bh. košarkaš, reprezentativac Džanan Musa.

Nakon odigravanja revijalnih utakmica, predstavnici Općine Centar i košarkaš Džanan Musa zasadili su nekoliko stabala u neposrednoj blizini igrališta, saopćeno je iz Općine Centar.

fena

Prethodni članakPočelo snimanje prve web serije za mlade u BiH ‘Podrugljivci’
Naredni članakŽeljezničar na Otoci bolji od Olimpika, pobjeda Mladosti u Krupi