Naslovnica ... Općina Centar izdvojila 10 miliona KM za projekte cestovne infrastrukture

Općina Centar izdvojila 10 miliona KM za projekte cestovne infrastrukture

597
0

Autor A.H.S.

Organizacija i funkcionisanje komunalnih aktivnosti u općini Centar, koja je izrazito dinamična životna sredina, veoma je kompleksan posao. Omogućavanje normalnog protoka svih aktivnosti za građane, a pri tom realizacija projekata koji su bitni ne samo za ovu lokalnu zajednicu, nego općenito i za cijelu Bosnu i Hercegovinu, veoma je težak, ali i posao kojeg je, kako smo se uvjerili u prethodne četiri godine, moguće uraditi.

Primjer tome je i uspješna realizacija projekata cestovne infrastrukture. Zapravo, posebna pažnja općinske administracije, kojom rukovodi prof. dr Nedžad Ajnadžić, bila je usmjerena na poboljšanje cesta u ovom dijelu glavnog grada Bosne i Hercegovine, za što je izdvojeno gotovo 10 miliona KM.

Da se ne bi zaboravilo, al i da zlonamjerni na bi najavljivali da će to, dakle već urađeno, ako dobiju podršku građana raditi, spomenut ćemo da su rekonstruisani dijelovi, ali i obnovljene cijele saobraćajnice u ulicama Čobanija, Ejuba Ademovića, Skenderija, Ismeta Mujezinovića, Buka, Hamdije Kreševljakovića, Patriotske Lige, Kranjčevićevoj, Koševo. Završeno je takođe i uređenje Ulice Magribija na Marijin dvoru, a ovaj projekat je još i značajniji ako se zna da je sanaciji ceste prethodila rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže, što je urađeno i u Kemal-begovoj ulici. Novi asfatlt dobile su i ulice Himze Polovine, Franca Lehara, Goruša, Safeta Pašalića, Braće Begić i Bolnička. Na zahtjev stanovnika naselja Gorica, Crni vrh, te Koševskog brda iz budžeta Općine Centar izdvojena su sredstva i za sanaciju saobraćajnice u Ulici Dajnli Ibrahim-bega.

– Općina Centar je dobila jedan zaista fenomenalan izgled, čak mogu da pozovem sve građane da prošetaju prvi sunčan dan koji bude ugodan za šetnju i da prođu kroz sve ovo novo što je napravljeno i gdje je uložen veliki trud prvo Općine Centar i svih nadležnih službi u Općini Centar, kao i našeg načelnika dr. Nedžada Ajnadžića, koji je uložio veliki napor,  naravno uz veliku pomoć i građana koji su učestvovali u svemu ovome, jer bez njih mi ne bismo mogli ništa, jer oni su prvi i najprioritetniji i zbog njih savjeti mjesnih zajednica i postoje, rekao je predsjednik MZ Park-Višnjik Stanislav Dragoje, koji ističe da je u ovoj mjesnoj zajednici u prethodnom periodu urađeno mnogo.

– Prvo asfaltiran je dio saobraćajnice u Ulici Višnjik, gdje je velika frekvencija, znamo da su tu autobuska stajališta i da prolaze dvije autobuske linije za Podhrastove i za Breku, veoma je bilo potrebno da se odradi taj dio puta i on je odrađen. Kao drugo rekonstrukcija saobraćajnice u Ulici Bolnička koja je urađena kompletna sa svim mogućim popratnim stvarima. Poslije toga je rađena rekonstrukcija saobraćajnice u Ulici Patriotske lige. Nakon Patriotske lige krenula je sanacija saobraćajnice u Ulici Stjepana Tomića, zatim rekonstrukcija saobraćajnice u Ulici Koševo i kao šesto, zadnje sanacija saobraćajnice u Ulici Gabelina, koja je bila u jako lošem stanju. Sve je to urađeno u poslijednje vrijeme. Napominjem da je i za vrijeme Korone, za koju se ne može reći da je donijela nešto dobro, jer korona kao korona je pošast ovog doba, ali zahvaljujući vanrednom stanju, policijskom času i nekretanju ljudi moglo se puno brže raditi i puno više nego što je to planirano , tako da su ovi radovi urađeni mnogo prije roka koji je bio predviđen, zaključio je Dragoje.

I stanovnici padinskih dijelova općine Centar nisu bili zaboravljeni. Asfaltiranje i rekonstrukcija saobraćajnica, sanacija klizišta izvedeni su ulicama Pećina i Urjan Dedina na Soukbunaru, kao i u Nahorevskoj, a pored toga uređen je i put prema Skakavcu. Ono što je takođe veoma bitno navesti ovi projekti (potpuna su rekonstrukcija 21 ceste, djelimična sanacija 29 ulica, izgranja novih saobraćajnica koje su omogućile prilaze građanima sa četiri područja ove općine) realizirani su od početka mandata načelnika Općine Centar prof.de Nedžada Ajnadžića.

Nije se dakle čekala predizborna kampanja, kao što je to slučaj u većini drugih bosanskohercegovačkih lokalnih zajednica, nego se od početka radilo na tome da se građanima osiguraju kvalitetniji uslovi za življenje.

Prethodni članakGRAĐANI OPĆINE CENTAR ĆE POMESTI KANDIDATA „SARAJEVSKOG NESPORAZUMA“
Naredni članakAjnadžić odgovorio Ademoviću: Zbog Vaših naloga egzekutorima mnoge porodice i danas plaču