Naslovnica Društvo Sačuvajmo sjećanje na bosanske gazije

Sačuvajmo sjećanje na bosanske gazije

973
0

Odbrambeni rat u Bosni i Hercegovini u kojem su agresori iz susjednih i odmetnuti zločinci iz naše zemlje pokušali da ubiju, rasele i otjeraju sa ovih prostora čitav jedan narod, koristeći se  genocidom  i udruženim zločinačkim poduhvatom, patriote ove zemlje uspjele su dobiti. Mnogo njih je u ratu položilo svoj život u temelje domovine, a brojni su i preselili sa ovog svijeta nakon što je tačka na agresiju stavljena u Dejtonu.

Jedan od istinskih heroja i gazija odbrane Bosne i Hercegovine je i rahmetli general Mehmed Alagić, kojeg je, kao uostalom i većina drugih patriota, javnost danas uglavnom zaboravila. Određene političke strukture kojima je povjereno da upravljaju našom zemljom nisu ništa, ili su veoma malo učinile kako se ne bi zaboravio general Alagić, dok opet druge političke grupe, kojima da apsurd bude još i veći Bošnjaci daju podršku, čine sve da se sjećanje na generala Alagića u potpunosti izbriše iz kolektivne memorije građana. U tom kontektstu treba posmatrati i rušenje inicijative u Skupštini Kantona Sarajevo da jedna od ulica u općini Novo Sarajevo nosi naziv po rahmetli generalu Mehmedu Alagiću. Iza ovog nedjela stoje kadrovi vladajuće Naše stranke u Sarajevu.

Mehmed Alagić

U namjeri da se kako tako ispravi ova nepravda vijećnik u Općinskom Vijeću Centar Sarajevo Mehmed Muharemović pokrenuo je inicijativu da u ovoj općini i to u njenom naseju Šip jedna ulica dobije naziv po rahmetli generalu Mehmedu Alagiću.

Šip

– Želim da potaknem sve patriote ove zemlje da se odupru svemu što nam se čini sa namjerom da zaboravimo ljude koji su utkani u temelje naše domovine Bosne i Hercegovine. Domovina je konstantna, a vlast je promjenjiva kategorija. Moramo biti dosljedni i ne smijemo nikada zaboraviti doprinos rahmetli Mehmeda Alagića u spašavanju Bosne i Hercegovine. Davanje naziva jednoj ulici u Sarajevu po njemu najmanje je što možemo učiniti da se ovaj gazija ne zaboravi – izjavio je za naš portal Mehmed Muharemović.

Mehmed Muhareović

Za nadanje je da će njegova inicijativa u Općinskom Vijeću Centar Sarajevo biti prihvaćena i da će glavni grad Bosne i Hercegovine na taj način ipak odati počast generalu Mehmedu Alagiću.    

Prethodni članakPatriote neće dozvoliti da se uništava Bosna i Hercegovina
Naredni članakČega se pametan stidi …