Naslovnica Iz Svijeta NOGOMET VIŠE NIKADA NEĆE BITI ISTI! OVO JE BUDUĆNOST, STIŽU NOVA PRAVILA,...

NOGOMET VIŠE NIKADA NEĆE BITI ISTI! OVO JE BUDUĆNOST, STIŽU NOVA PRAVILA, AUT ĆE SE IZVODITI NOGOM…

384
0

Nogometna pravila su zastarjela. To više nije samo nečije mišljenje, nego činjenica. Igra je postala brža, modernija, atraktivnija – sviđalo se to nekome ili ne. Ako se nogometni sladokusac starog kova sljedeće vam zasigurno neće biti po volji. No, to je budućnost. Prije ili kasnije, korjenite promjene zahvatit će nogomet.

Nešto se već zakotrljalo. O čemu se točno radi?

Naime, organiziran je turnir na kojem će snage odmjeriti rezervne momčadi nizozemskih AZ-a i PSV-a, belgijskog Club Bruggea i njemačkog RB Leipziga. Novitada je, pak, što će se utakmica igrati po posebnim eksperimentalnim pravilima. Testirat će se budućnost najpoznatijeg sporta. Nazovimo ga: nogomet 2.0!

Nogomet bi tako preuzeo najbolje iz ostalih sportova. Je li to na koncu nužno ili nije? Popularnost nogometa u silaznoj je putanji. Možda bi umjesto apsurdnih “milijun” domaćinstava netom završenog Europskog prvenstva, napredak donijele promjene. Teške, ali ne i nemoguće. Nije za očekivati kako će ih krovne organizacije sve implementirati odjednom. Ali polako, postepeno, tko zna? Možda je ovaj turnir rezervnih momčadi glasnik budućnosti…

Prethodni članakKarić: Želimo grad Sarajevo napraviti modernim i savremenim
Naredni članakDio kazandžija smatra da je esnaf u izumiranju, drugi ipak optimisitičniji

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime