Naslovnica Vijesti iz BiH Kome smeta brada u OS BiH?

Kome smeta brada u OS BiH?

535
0

Otvoreno pismo bosanskohercegovačkoj javnosti

Grupa vojnika i starješina OS BiH, koja se, zbog svakodnevnih tortura koje preživljavaju njeni članovi samo zbog toga što nose bradu, neformalno nazvala poniženim bosanskim patriotama, uputila je otvoreno pismo građanima Bosne i Hercegovine. Čuvari naše sigurnosti i mira predočili su samo dio ovog ozbiljnog i problema koji bi po svemu sudeći mogao imati i sudski epilog. Oni traže podršku javnosti u rješavanju problema. Pismo poniženih bosanskih patriota prenosimo u cjelosti.

„ U vrijeme objavljivanja novog izvještaja Vlade SAD o vjerskim slobodama u BiH MOBiH i ZŠOSBiH naređenjima su pokrenuli novu hajku, ali ovoga puta do istrebljenja, na sve pripadnike OSBiH islamske vjeroispovjesti koji iz vjerskih ubjeđenja nose bradu. (Mahrame su davno poskidane).

Odlukama Ministarstva odbrane i Zajedničkog štaba iz aprila ove godine naređeno je pokretanje postupaka za raskidanje Ugovora o prijemu u profesionalnu vojnu službu sa pripadnicima islamske vjere u OSBiH koji nose bradu.

Pripadnici OSBiH koji nose bradu više smetaju ministru i načelniku od recimo križa visokog 5 metara koji se nalazi na ulazu u kasarnu Božan Šimović u Čapljini ili od slika ratnih zločinaca Ratka Mladića i Radovana Karadžića na zidovima u kancelarijama u većini kasarni na teritoriji RS.

I dok se muslimani u Oružanim snagama koji nose brade osjećaju obilježeno na sličan način kako su Bošnjaci obilježeni bjelim trakama u Prijedoru ‘92 godine isti dželati zadovoljno trljaju ruke i kreću u novi pohod lova na preostale vjernike muslimane po svim kasarnama u BiH, jer oni, uvjereni smo, više smetaju i od „slavljenja i obilježavanja” godišnjica VRS i HVO, kao i od presuđenih izvršilaca genocida nad Bošnjacima i udruženog zločinačkog poduhvata protiv države RBiH.

Boli nas naima što je slavljenje počinalaca genocida i udruženog zločinačkog poduhvata i to o trošku žrtava i svih poreskih obveznika postalo normalno, zakonito, demokratski, poželjno, dobrodošlo i neprikosnoveno, a što se s druge strane bosanskim patriotama oduzima pravo na vjersku slobodu.  

Druže ministre, iako nismo istog vjerskog i ideološkog uvjerenja kao ti, mi „nesretni” pripadnici OSBiH koji se deklarišu kao muslimani, ali i kao građani BiH, osjećamo se poniženim i uvrijeđenim jer znamo da to, ma kakvi personalno i profesionalno bili, zbog svojih žrtava nismo zaslužili. Ovo se posebno odnosi na one koji su svoje najmilije izgubili u haškom tribunalu dosuđenom genocidu i udruženom zločinačkom poduhvatu u Bosni i Hercegovini.

Onaj koji jednom iznevjeri zakletvu, izda državu i promijeni uniformu vazda će. Bitka je počela.“

PONIŽENE BOSANSKE PATRIOTE

Prethodni članakCNC NOVE GRUPE OD JUNA 2021.
Naredni članakMandićeva politika štetnih ugovora i siromašenja građana