Naslovnica Vijesti iz BiH Uprava policije MUP-a KS – Formiran Štab za provođenja operativnog plana

Uprava policije MUP-a KS – Formiran Štab za provođenja operativnog plana

380
0

SARAJEVO, 14. novembra – Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo obavještava građane da je, u cilju realizacije planiranih mjera za provođenje Operativnog plana “Izbori 2020”, formiran Štab akcije koji je u stalnom dežurstvu od petka, 13. novembra do ponedjeljka, 16.novembra 2020. godine.

Preduzete su planske mjere i radnje iz nadležnosti policije u cilju nesmetanog provođenja izbornih aktivnosti, te prevenciji eventualnog kršenja propisa koji regulišu izborni proces.

Prioritet svakog policijskog službenika jeste lična sigurnost građana na svakom biračkom mjestu, kao i sigurnost glasačkog materijala.

Također, u odnosu na informacije koje su već određeni period prisutne u javnom prostoru, naglašavamo i da nam je predmet posebne pažnje prevencija, te u konačnici eventualno dokumentovanje i zakonito procesuiranje osoba za koje se utvrdi da su učestvovale u manipulaciji izborne volje građana.

Upućen je poziv građanima Kantona Sarajevo, članovima izbornih komisija, posmatračima i političkim subjektima da se na dan održavanja izbora pridržavaju zakonskih odredbi i demokratskih načela izbornog procesa uz maksimalno poštivanje propisanih higijensko-epidemioloških mjera.

Posebno su pozvani građani da eventualna saznanja o nezakonitom djelovanju ili ponašanju bilo kojeg pojedinca ili grupe odmah prijave policiji Kantona Sarajevo putem telefona 122 ili 033/206-666, 033/207-777, odnosno, policijskim službenicima na terenu ili biračkom mjestu, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

fena

Prethodni članakGagné: Do sada riješeno pitanje apatridije za 1.770 osoba u BiH
Naredni članakBajević: U Amsterdamu trebamo igrati odgovorno i snažno