Naslovnica KORONA VIRUS Novalić: Moramo hitno djelovati na svim nivoima s ciljem usporavanja širenja zaraze

Novalić: Moramo hitno djelovati na svim nivoima s ciljem usporavanja širenja zaraze

398
0

SARAJEVO, 11. novembra – Premijer Federacije BiH Fadil Novalić uputio je inicijativu predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Zoranu Tegeltiji i premijeru Republike Srpske Radovanu Viškoviću za održavanje sastanka predstavnika Ministarstva civilnih poslova BiH i entitetskih ministarstava zdravstva s ciljem stabilizacije stanja i usporavanja širenja zaraze koronavirusom, saznaje Fena iz kabineta federalnog premijera.

– U vezi sa iznimno ozbiljnom epidemiološkom situacijom u BiH zbog ubrzanog širenja koronavirusa i očekivanog ulaska u kritičnu situaciju, predlažem da u što skorije vrijeme održimo virtualni sastanak na kojem bi učešće uzeli predstavnici Ministarstva civilnih poslova BiH i entitetskih ministarstava zdravstva. Smatram da moramo hitno i koordinirano djelovati na svim nivoima vlasti s ciljem stabilizacije i usporavanja širenja zaraze – naveo je Novalić u inicijativi.

fena

Prethodni članakBiden i Johnson razgovarali o Zapadnom Balkanu
Naredni članakAnaliza Epicentra: Kampanju obilježile laži, klevete, i populizam. Četvorka se hvali tuđim, a kroz već realizirane projekte najavljuje „renesansu“.