Naslovnica Vijesti iz BiH Tadić i Gortano o jačanju operativne saradnje institucija BiH i Austrije

Tadić i Gortano o jačanju operativne saradnje institucija BiH i Austrije

374
0

SARAJEVO, 10. novembra – Glavna tužiteljica Tužilaštva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić sastala se s policijskim atašeom pri Ambasadi Republike Austrije u Bosni i Hercegovini Karlheinzom Gortanom.

Razgovarano je o saradnji partnerskih tužilačkih i policijskih institucija Bosne i Hercegovine i Republike Austrije, naročito u segmentu operativne saradnje između institucija u procesu jačanja vladavine prava.

Jedna od tema sastanka odnosila se na saradnju i razmjenu iskustava i dobrih praksi Austrije i BiH u borbi protiv terorizma, aktivnostima u procesu deradikalizacije, borbi protiv trgovine ljudima i krijumčarenja osoba, s obzirom na to da institucije dviju država imaju iskustva u toj oblasti.

Tadić je istakla da Tužilaštvo BiH ima dobru i otvorenu saradnju sa partnerskim institucijama Austrije, te da je u prošlosti realizovano više oblika saradnje kako u konkretnim predmetima, tako i uopšte u oblasti jačanja vladavine prava i sigurnosti, te istakla da je Tužilaštvo BiH otvoreno za saradnju u budućnosti, saopćeno je iz te institucije.

fena

Prethodni članakKanton Sarajevo – Prije 27 godina granatama Vojske RS ubijeno devet civila
Naredni članakTragedija u Sloveniji: ubio oca, majku i sestru, pa sebe