Naslovnica Politika SBiH i BPS-SH podržali kandidata SDA za načelnika Semira Efendića

SBiH i BPS-SH podržali kandidata SDA za načelnika Semira Efendića

359
0

 Stranka za Bosni i Hercegovinu (SBiH) i Bosanskohercegovačka patriotska stranka – Sefer Halilović (BPS-SH) danas su iskazali podršku aktuelnom načelniku Općine Novi Grad i kandidatu Stranke demokratske akcije (SDA) za tu poziciju na Lokalnim izborima Semiru Efendiću.

Predsjednik Kantonalnog odbora SBiH Sarajevo Džemal Smajić kazao je da je njegova stranka inicirala da u Republici Srpskoj sve stranke svjesne važnosti državotvornosti BiH, na Lokalne izbore izađu s zajedničkim kandidatom, te da je SDA jedina koja ih je u tome podržala.

Ocijenio je da je Efendić mnogo uradio u općini Novi Grad te da mu iz tog razloga daje podršku i za naredne četiri godine.

Predsjednik Općinskog odbora BPS-SH Novi Grad Jasmin Šaljić izrazio je bezrezervnu podršku kandidatu Efendiću, ističući da su odluke koje je donosio u kriznim situacijama na najvišem nivou, ali je i naveo niz započetih i završenih projekata za koje se Efendić zalagao.

Efendić je izrazio zahvalnost dvjema strankama na podršci te izrazio nadu da će se i u budućnosti stranke okupljati oko značajnih i vrijednih projekata i ideja, a ne da ‘zbunjuju građane’ neprekidnim optužbama.

Prethodni članakPrva pobjeda Basaksehira u Ligi prvaka, briljirao Edin Višća
Naredni članakVodovod Nahorevo – iskrena želja da se pomogne ljudima veća od lažnih obećanja.