Naslovnica Vijesti iz BiH Završena izgradnja objekta Medžlisa Islamske zajednice u Ključu

Završena izgradnja objekta Medžlisa Islamske zajednice u Ključu

365
0

SARAJEVO/KLJUČ, 23. oktobra – Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, muftija banjalučki Nusret-ef. Abdibegović, predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Ključ i predstavnici Općine Ključ na današnjoj svečanosti ozvaničili su završetak radova na izgradnji objekta Medžlisa Islamske zajednice u Ključu.

Radi se o novoizgrađenim prostorijama, koje su namijenjene za nesmetan rad Medžlisa. Izgradnja i opremanje objekta se odvijala u nekoliko faza.

– Okončani su svi radovi i danas vidimo jedan moderno izgrađen i opremljen objekt. Podržavali smo njegovu izgradnju skoro u svim fazama, od grubih radova, pa do utopljavanja. Uvijek se dodatno obradujemo kad vidimo rezultate našeg rada, pogotovo kad se radi o objektima koji okupljaju mladost i koji služe svrsi. Muftijstvo banjalučko i MIZ Ključ spadaju u aktivnije aplikante prema Ministarstvu i naša podrška nije izostala – kazao je ministar Ramić prilikom otvaranja objekta.

Muftija banjalučki Nusret-ef. Abdibegović ukazao je na značaj tog objekta i da je Muftijstvo bogatije za prostorije gdje će i buduće generacije imati mogućnost edukacije, obrazovanja i mjesto gdje će vrata vjernicima biti uvijek otvorena. Zahvalio je pojedincima i institucijama koje su pomogle u realizaciji projekta.

Istakao je neophodnu institucionalnu saradnju, po uzoru na Muftijstvo banjalučko i Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

fena

Prethodni članakErdogan potvrdio da je Turska testirala S-400
Naredni članakU Afganistanu u napadu talibana poginulo 20 vojnika