Naslovnica Zanimljivo Ajnadžić u sportskom izdanju. Budite aktivni, vježbajte i hranite se zdravo jer...

Ajnadžić u sportskom izdanju. Budite aktivni, vježbajte i hranite se zdravo jer imate samo jedno tijelo – čuvajte ga!

430
0

Na poligonima AK Koševo u sarajevskoj općini Centar svakodnevno možemo vidjeti veliki broj sportista i rekreativaca, koji ovu blagodat koriste ne samo za treninge, vježbanje i pripreme, nego i za oslobađanje od sveprisutnog stresa.

Večeras smo na atletskoj stazi zatekli i načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića. Kaže nam da ovamo dolazi isključivo u večernjim satima i naravno kada mu to dozvoli cjelodnevno radno vrijeme, ali i veliki broj obaveza koje ima kao načelnik Općine. U posljednje vrijeme, ističe Ajnadžić, tu je i predizborna kampanja tokom koje će nastojati da dobije povjerenje građana za novi mandat na poziciji načelnika Općine Centar.

– Svaki dan donosi veliki broj izazova i obaveza koje moramo ispunjavati. Vrlo je važno ne zaboraviti i na svoje zdravlje. Često me pitaju kako uspijevam održati tempo kojim radim, a ja kažem da su moji  „ispušni ventili“  trčanje i vježbanje. Više puta sedmično, u večernjim satima, odlazim na atletsku stazu, gdje na ovaj načim održavam kondiciju, ali i svoj organizam oslobođamm od stresa. Budite aktivni, vježbajte i hranite se zdravo jer imate samo jedno tijelo – čuvajte ga, poručio je Nedžad Ajnadžić

Zajedno sa načelnikom Ajnadžićem na atletskoj stazi zatekli smo i nekoliko rekreativaca, koji su nam rekli da ga često viđaju na ovim poligonima.

– Lijepo je vidjeti političare u opuštenom izdanju i rame uz rame sa običnim građanima, bez posebnog osiguranja i pompe. Načelnik Ajnadžić je uvijek ljubazan i pozdravi se svima svaki put kada dođe, rekao nam je jedan od rekreativaca, dodajući da je upravo Ajnadžić posmatran kroz svoju jednostavnost, skromnost, ali i odlučnost da poboljša kvalitet življenja primjer koji trebaji slijediti svi političari u ovoj zemlji.

Prethodni članakAngažirati pripadnike OS na planu pomoći stanovništvu tokom pandemije Covid-19
Naredni članakOsam mladih osoba dobilo certifikat Udruženja kuhara BiH