Naslovnica Vijesti iz BiH Džaferović pružio punu podršku radu VKBI-ja

Džaferović pružio punu podršku radu VKBI-ja

392
0

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je danas s delegacijom Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualaca o aktivnostima VKBI-ja i projektima koji se realiziraju pod okriljem te organizacije.

Sastanku su prisustvovali akademik prof. dr. Hasnija Muratagić-Tuna, akademik prof. dr. Dževad Jahić, prof. dr. Kasim Trnka, prof. dr. Hasan Muratović i generalni sekretar Emir Zlatar.

VKBI realizira projekte koji se odnose na pitanja identiteta poput Rječnika bosanskog jezika, enciklopedije Bosne i Hercegovine i niza drugih aktivnosti koje u značajnoj mjeri doprinose afirmaciji nacionalnog identiteta Bošnjaka.

Na sastanku je razgovarano i o saradnji i koordinaciji rada bošnjačkih nacionalnih vijeća u svim zemljama u kojima Bošnjaci žive te o problemima s kojima se VKBI susreće u svom radu i realizaciji projekata.

Predsjedavajući Džaferović pružio je punu podršku radu VKBI-ja, naglašavajući da je djelovanje VKBI-ja, koji spada u red ključnih nacionalnih organizacija Bošnjaka, od iznimne važnosti.

Zajednički je ocijenjeno da VKBI i njegove aktivnosti moraju imati mnogo značajniju podršku institucija vlasti, kao i svih drugih segmenata društva, te da je na tom planu u narednom periodu potrebno napraviti značajne iskorake, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Prethodni članakSlužba za poslove sa strancima sa teritorije BiH udaljila 21 stranog državljana
Naredni članakBroj zaposlenih u FBiH za sedmicu porastao za 1.141