Naslovnica Politika Budi dostajanstven kao Nedžad Ajnadžić!

Budi dostajanstven kao Nedžad Ajnadžić!

1006
0

Opozicija, koja u općini Centar kao kandidata za načelnika na predstojećim lokalnim izborima favorizira uglavnom Srđana Mandića, ne bira sredstva da u narodu ocrni aktuelnog načelnika i takođe kandidata prof.dr Nedžada Ajnadžića. Opoziciji u udarima na generala ovih dana pridružili su se i oni koji su svojim djelovanjem u minulom periodu pokazali da se stide toga što su Bošnjaci. Lideri pojedinih političkih partija, koji su nekada bili Ajnadžićeve stranačke kolege, bez ijednog jedinog argumenta udaraju čak na njegov obraz i poštenje. Naravno pri tom su zaboravili da su oni posljednji koji bi mogli da dijele moralne lekcije nekome, ali i da budu mjerilo za poštenje prije svega, jer su recimo uništili KK Bosna, napravili dugovanja u ZOI 84, otimali novac iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo. Oni mogu da dožive amneziju, ali pitanje je da li je narod to zaboravio? Naravno da nije i poručuje im da uzmu abdest kad govore o generalu Ajnadžiću, jer dok je on ratovao i zemlju branio pojedini „lideri“ su košarke po Zenici igrali. Sve što se dešava ustvari je oprobani recept koji je života koštao generala Armije Bosne i Hercegovine Mehmeda Alagića, kojeg su oni “dosljedni i sa karakterom”, koji su sad u grupi koja u općini Centar zdušno podržava Srđana Mandića, samo da bi prigrabili vlast u Sanskom Mostu, otjerali u Hag, gdje je i preminuo. Na sramotu vam gospodo i zbog jednog i zbog drugog generala!

Razna piskarala, koja su novcem iz budžeta pravila svoje karijere, pa kad im je konačno ta privilegija uskraćena zbog čega su naprasno doživjeli katarzu i počeli da pljuju po ruci koja ih je nekada hranila, također kleveću i minimiziraju rad Nedžada Ajnadžića. Sad bi kažu generala poslali po burek. Da je pameti kao što nije, znali bi da patriotizam ne može da se kupi i da se s tim osjećajem čovjek rađa i da se tom osjećaju pravi patriota bez obzira na to da li bio general ili načelnik općine, podređuje u cjelosti do kraja svog života.

Ajnadžić s druge strane sve to stoički i dostojanstveno podnosi. O svojim protivnicima ne govori ružno, ne udara na njihovo poštenje i u saopštenjima koja šalje ne glumi tužioca i sudiju. U kampanji nastoji da predstavi šta je administracija na čijem je čelu uradila tokom prethodne četiri godine i za razliku od svojih protivnika, pazite sad, nudi PROGRAM. Svjestan je takođe da se moglo uraditi i više, zbog čega je i pristao da ponovo bude kandidat za načelnika. Od njega, za razliku od njegovog protivkandidata Srđana Mandića, ljudi ne bježe. Njega niko nije napustio zato što mu je zabranjeno da misli i da govori, kao što je to slučaj u Mandićevoj Našoj stranci. Ajnadžić od svojih saradnika ustvari i traži da misle svojom glavom i predlažu konstruktivne mjere za poboljšalje stanja.

Sve to, dakle na način da se niko ne napada i da se ono što je urađeno tokom prethodne četiri godine u općini Centar predstavlja kao uspjeh tima, opisano je i u Ajnadžićevom promotivnom videu, koji za poruku može da ima i poznatu narodnu krilaticu „pametnom je i išaret dovoljan“.

Prethodni članakMacron proglasio lockdown koji počinje u petak
Naredni članakU potresu u Egejskom moru u Turskoj i Grčkoj osam poginulih