Naslovnica Politika Prljave igre opozicije u općini Centar. Ne biraju način i sredstva...

Prljave igre opozicije u općini Centar. Ne biraju način i sredstva da ocrne drugog.

570
0

Davno su stari i pametni narodu rekli da onaj ko žarko i po svaku cijenu želi doći na vlast, zapravo nikako ne smije biti biran. Da je sreće, kao što nije, takvi se ne bi kandidirali, ali demokratija, u kojoj ja mogu da kažem da sve što moj protivkandidat uradi ne valja, a sve što ja uradim to je dobro, je pravo čudo. Pri tom, što je takođe demokratski, nije ni bitno to što je što smo uradili slično ili govoto isto.

Sarajevska Općina Centar na inicijativu udruženja „Zdravo živi, sretno stari“ koje upravlja sa dva centra za zdravo starenje obezbijedila je odlazak penzionera Trebevićkom žičarom do izletišta. Namjera je bila da se penzionerima, u teškim trenucima za ovu populaciju zbog koronavirusa, omogući da provedu dan na Trebeviću na čistom zraku. Kako su istakli iz Općine Centar, nije bilo organizovanog okupljanja i izleta na Trebeviću jer su penzioneri mogli dan provesti po vlastitim željama. Zbog jednosatnog zastoja u radu žičare došlo je do okupljanja većeg broja penzionera na jednom mjestu.

Opozicija, kao da je to jedva dočekala, osula je paljbu po načelniku Općine Centar Nedžadu Ajnadžiću kako ovakve aktivnosti koristi u predizborne svrhe. Uslijedili su pozivi medijima, slanje fotografija, dijeljenje po društvenim mrežama i organizovani napadi. Svoju „brigu“ za osobe koje su trećoj dobi konkretno iz Naše stranke, pokazali jedino tako što su  uporno ponavljali „Ajnadžić je kriv“ i „Ajnadžić dovodi u opasnost penzionere zbog izbora“.

Amra Zulfikarpašić, nositeljica liste Naše stranke za Općinsko vijeće Centar izjavljuje kako Ajnadžić u strahu zbog gubitka izbora dovodi ljude u opasnost, te dodaje kako bi se u svakoj „normalnoj“ zemlji ovakav kandidat diskvalificirao od bavljenja ikakvim javnim poslom. Ne ulazeći u to ko i koliko se prepao ista je naravno zaboravila pojasniti otkud su se pojavili promotivni materijali Naše stranke u rukama „ugroženih“ penzionera i da li je briga Naše stranke za populaciju treće životne dobi ispoljena kroz dijeljenje promotivnih materijala okupljenim. Promotivne materijale su dijelili aktivisti ove stranke dok su puni brige sakupljali materijal za paljbu po Ajnadžiću, ali i glasove od penzionera. S druge strane Ajnadžić vodi kampanju sam protiv sebe, jer ne pokušava da iskoristi ovakve događaje za distribuciju promotivnog materijala.

Kažu da slika govori više od hiljadu riječi. Fotografija iznad, shodno toj krilatici, zapravo zorno pokazuje kolika je briga Naše stranke za penzionere. Političke pamflete, na kojima se nalaze nositeljica liste Naše stranke za općinsko Vijeće Centar Amra Zulfikarpašić i kandidat za načelnika Općine Srđan Mandić, aktivisti Naše stranke dijelili su upravo penzionerima koji su zbog kvara čekali na polaznoj stanici Trebevićke žičare. Toliko o principijelnosti, istinoljubivosti i brige za naše sugrađane. Da se vratimo i na paljbu sa početka ove priče. Ona se dešava svakog sata i dana od kako je počela kampanja, ali građani su sigurni da Naša stranka i njeni koalicijski partneri barem u općini Centar ispaljuju samo ćorke.

Prethodni članakNove upute za odvijanje nastavnog procesa u školama KS
Naredni članakErdogan potvrdio da je Turska testirala S-400