Naslovnica Politika SPREMAN UGOVOR OPĆINE CENTAR I FK SARAJEVO. Uprkos neosnovanim napadima i mutnim...

SPREMAN UGOVOR OPĆINE CENTAR I FK SARAJEVO. Uprkos neosnovanim napadima i mutnim radnjama političkih protivnika rješeno pitanje upravljanja na stadionu „Asim Ferhatović Hase“

521
0

Iako je kampanja za lokalne izbore tek počela pojedini politički subjekti i njihovi kandidati za pozicije u vlasti ne biraju sredstva da ocrne i pogrešnim prikažu sve što je dobro urađeno u prethodnom periodu. To im je važnije od promovisanja vlastitih programa, a normalni i ljudi kojima ne treba govoriti da vjeruju svojim očima, a ne njihovim praznim frazama, se pitaju da li su programi tih subjekata ustvari minimiziranje realizovanih projekata i udaranje na lični integritet pojedinca ili stranke.

U svemu tome, ne razmišljajući o potrebama građana kuju se nerealni projekti čija realizacija često iznosi i više od samih budžeta lokalnih zajednica. Nerijetko se realizovani, ali i započeti projekti “svojataju“ i prikazuju kao zasluga pojedinca ili stranke.

Posljednji u nizu takvih primjera je davanje na korištenje Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ FK Sarajevo gdje pojedinci optužuju aktuelnu administraciju i načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića, koji su pokrenuli ovaj proces, da koče izradu ugovora, te da će „oni“, kada dođu na vlast, dodijeliti ovaj stadion FK Sarajevo.

Kako doznaje Epicentarba.info, Ajnadžić, koji je inicirao i pokrenuo ovaj proces prije godinu dana, u srijedu 21. oktobra 2020. godine dostavit će nacrt ugovora FK Sarajevo na izjašnjenje. Ukoliko se predstavnici FK Sarajevo slože, proces davanja stadiona na korištenje bi mogao biti okončan do kraja ovog mjeseca.

Oni koji se nemaju čim pohvaliti već su počeli da prave i kadrovske križaljke. Najčešća kombinacija u tom smislu je  „novi“ načelnik Općine Centar Srđan Mandić, koji je već imenovao Sejada Đozu za „novog“ predsjedavajućeg Vijeća. Pomenuti i ekipa okupljena oko njih lažima da će po dolasku na vlast riješiti pitanje stadiona, pokušavaju sebi prigrabiti poneki glas.

Većina građana ipak više vjeruje da će općinska administracija na čelu sa načelnikom Ajnadžićem uložiti napore da se pitanje stadiona rješi do kraja ovog mjeseca, i to isključivo iz razloga jer se radi o još jednom ranije započetom projektu koji ova lokalna zajednica želi privesti kraju prije lokalnih izbora.

Prethodni članakOpćina Centar: Briga o starima na evropskom nivou
Naredni članakBritanija želi da je EU tretira kao suverenu državu