Naslovnica Kultura Premijera filma ‘Quo vadis, Aida?’ u Memorijalnom centru Srebrenica

Premijera filma ‘Quo vadis, Aida?’ u Memorijalnom centru Srebrenica

416
0

Bosanskohercegovačka premijera filma “Quo vadis, Aida?” rediteljice Jasmile Žbanić najavljena je za 10. oktobar u Memorijalnom centru Srebrenica.

Obuhvatit će dvije posebne projekcije – jednu za mlade iz Srebrenice, BiH i cijelog regiona, a drugu za prijatelje filma, udruženja žrtava i zvanice te dvije panel-diskusije koje će pratiti projekcije filma, saopćeno je iz Memorijalnog centra Srebrenica.

Navodi se da je Memorijalni centar Srebrenica preduzeo sve mjere zaštite od pandemije virusa Covid-19, te na žalost mediji neće moći prisustvovati projekcijama zbog ograničenja broja prisutnih u dvorani.

Projekcija filma “Quo vadis, Aida?” za mlade bit će upriličena u 11 sati a nakon nje uslijedit će diskusija s mladima i svjedocima događaja iz UN baze u Potočarima, u kojoj će sagovornici biti rediteljica Jasmila Žbanić, glumac Dino Bajrović i svjedokinje događaja iz jula 1995. godine u UN Bazi u Potočarima Emina Sinanović i Almasa Salihović.

Za zvanice projekcija će biti održana u 15 sati, a potom će biti upriličen razgovor “Uloga filmske umjetnosti u kulturi sjećanja” sa direktorom Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari Emirom Suljagićem i Jasmilom Žbanić, navodi se u saopćenju.

fena

Prethodni članakAmerička pjesnikinja Louise Glück dobila Nobelovu nagradu za književnost
Naredni članakBajević: Nemam šta zamjeriti igračima, žao mi je što nismo u finalu