Naslovnica Društvo U Općini Centar obilježen Svjetski dan učitelja i prosvjetnih radnika

U Općini Centar obilježen Svjetski dan učitelja i prosvjetnih radnika

405
0

U Općini Centar danas je, povodom 5. oktobra, Svjetskog dana učitelja i prosvjetnih radnika, upriličen prijem za direktore svih osnovnih škola sa područja te općine i najbolje nastavnike koje su odabrala naučno-nastavnička vijeća.

Riječi dobrodošlice kao i čestitku povodom Svjetskog dana učitelja i prosvjetnih radnika uputila je predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić, saopćeno je iz Općine Centar.

– Čestitam vam na vrijednom trudu, radu i zalaganju kroz vaš višegodišnji profesionalni angažman, a naročito u ovom teškom vremenu kada se suočavamo sa izazovima usljed pandemije korona virusa – istakla je.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je čestitao međunarodni praznik učiteljima i nastavnicima naglasivši da je njihova uloga u društvu nemjerljiva i da zaslužuju veliko poštovanje.

– Vi radite težak i odgovoran posao i na tome vam čestitam. Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet, rekao je Nelson Mendela. Iz njegovih riječi može se naslutiti kolika je vaša uloga u našem društvu, koliko breme nosite i kakva je odgovornost na vama – istaknuo je Ajnadžić.

Svjetski dan učitelja i prosvjetnih radnika je prilika da se pokaže da je rad učitelja i prosvjetnih radnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni. Proglasio ga je UNESCO godine 1994. u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

FENA

Prethodni članakAfrički kontinent provodi testiranje 15 vakcina protiv COVID-19
Naredni članakNajmanje 11 poginulih u eksploziji na sjeverozapadu Sirije

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime