Naslovnica Blic vijesti Vlada FBiH – Inicijativa za Projekt hitne podrške firmama u BiH

Vlada FBiH – Inicijativa za Projekt hitne podrške firmama u BiH

357
0

SARAJEVO, 24. septembra – Vlada Federacije BiH danas je na sjednici podržala inicijativu da kreditnim zaduženjem kod Međunarodne banke za obnovu i razvoj budu osigurana sredstva za Projekt hitne podrške firmama u Bosni i Hercegovini.

Zaduženje Federacije BiH bi, po ovom kreditu, iznosilo do 45 miliona eura, a ukupan iznos namijenjen Bosni i Hercegovini, kao i konačna alokacija sredstva između entiteta bit će usaglašeni tokom pregovora, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Federalno ministarstvo finansija, Federalno ministarstvo razvoja, preduzetništva i obrta i Razvojna banka FBiH su zaduženi da u tim za pregovore o ovom zajmu imenuju ovlaštene predstavnike. Konačna odluka o zaduženju bit će donijeta po okončanju pregovora s Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj.

Federalno ministarstvo finansija će Vladi FBiH podnijeti informaciju o pregovorima, kao i tekst usaglašenog sporazuma o zajmu između Medunarodne banke za obnovu i razvoj i Bosne i Hercegovine. Ovo ministarstvo je zaduženo i da ovaj zaključak dostavi Ministarstvu finansija i trezora BiH radi provođenja dalje procedure u vezi s kreditnim zaduženjem.

(FENA)

Prethodni članakCIK: Glasanje osoba pozitivnih na COVID-19 i/ili birača u izolaciji ili bolnici
Naredni članakSRĐAN MANDIĆ: ČOVJEK KOJI JE ZAČEPIO 130 GODINA STARU RUPU