Naslovnica Vijesti iz BiH Ramić: Otvaranje medrese u Banja Luci nas je dodatno ohrabrilo

Ramić: Otvaranje medrese u Banja Luci nas je dodatno ohrabrilo

407
0

Prilikom inauguracije i dodjele Murasele muftiji banjalučkom Nusret ef. Abdibegoviću u Banja Luci potpisan je ugovor  o podršci Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica u radu i funkcionisanju medrese “Reis Ibrahim ef. Maglajlić”.

-Početak rada medrese je ohrabrio sve povratnike, kako u Banja Luci, tako i u drugim krajevima. Vidjeli smo danas mladost koja je svoje školovanje odlučila nastaviti upravo ovdje. Moramo ih prepoznati i motivisati. Razgovarao sam i sa gradonačelnikom Radojičićem kako dodatno pomoći povratničku zajednicu ovdje u Banjaluci. Mislim da smo učinili pozitivne korake u tom pravcu – kazao je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić.

Muftija banjalučki Nusret ef. Abdibegović je istakao dobru saradnju sa Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica, a podrška koju su dobili za rad medrese je olakšala početak rada i unaprijedila nastavni proces koji je iz dana u dan  sve bolji, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Prethodni članakIzetbegović: Poziv Tužilaštvu BiH da ubrza istragu protiv Viškovića
Naredni članakObilježena 28.godišnjica Bitke za Žuč