Naslovnica Društvo SERIJAL LAŽNIH OBEĆANJA

SERIJAL LAŽNIH OBEĆANJA

403
0

Predizborna kampanja Naše stranke i zajedničkog kandidata Četvorke Srđana Mandića temeljena je na praznim obećanjima i uzaludnim radovanjima.

Nakon što su građani okupljeni oko projekta Hastahana shvatili da su prevareni, na red su došli navijači i simpatizeri FK Sarajeva.

 U tom periodu data obećanja od strane kandidata, da bi se zadovoljile potrebe ciljnih grupa od kojih su im trebali  glasovi, bila su više nego nerealna, a glasači tek sada uviđaju, da su prevareni. Najbolji primjer tog populizma je nerealno obećanje Srđana Mandića da pokloni stadion „Asim Ferhatović Hase“ Fudbalskom klubu Sarajevo, što su navijači pomenutog kluba pozdravili i dočekali sa oduševljenjem, sada vidimo uzalud. Srđan Mandić više puta se izjasnio kao veliki ljubitelj FK Sarajeva i stadiona Asim Ferhatović Hase te je navijačima pripovjedao o njegovim vizijama kako će stadion dovesti do nivoa da će biti po svim FIFA-inim standardima te da će se na njemu odigravati utakmice koje zahtjevaju pomenute standarde. Da bude još i gore Mandić je obećao i naravno slagao da će sve što je rekao ostvariti čim sjedne u načelničku stolicu. Moramo vas podsjetiti da je stadion Asim Ferhatović Hase imovina građana kojom upravlja Općina Centar, te se po zakonu ne može nikom dati, a niti pokloniti, što je Mandić u toku kampanje propagirao, a sada se u to i sam uvjerio.

Upravo iz tog razloga neophodno je podsjetiti da je bivši  načelnik Nedžad Ajnadžić i to na osnovu mišljenja i istraživanja koje su proveli eminentni stručnjaci prof.dr.Željko Šain, prof.dr. Vedad Silajdžić, prof.dr. Simica Milić i akademik Aco Trifković u skladu sa zakonskim regulativama napravio je najbolje moguće rješenje na osnovu kojeg je Upravi pomenutog kluba dostavljen nacrt Ugovora u kojem se stadion Asim Ferhatović Hase daje FK Sarajevu na korištenje po simboličnoj cijeni što su oni odbili. U više navrata Srđan Mandić ga je zbog toga osuđivao da ne misli na navijače niti na klub. Pokazalo se da je na taj način, dakle blaćenjem tadašnje administracije, Mandić želio samo da pridobije glasove navijača FK Sarajeva, u čemu je ustvari i uspio. Sada su se i oni, u iščekivanju Mandićevih najavljenih rješenja za moderizaciju stadiona i stvaranja uslova za evropske standarde, uvjerili da je sve to bilo populističko djelovanje. Mandićeva populistička rješenja sasvim sigurno je ostat će mrtvo slovo na papiru jer, zbog zakonskih procedura, kojih se prethodni načelnik striktno pridržavao, nemoguće je da se predaje vlasništvo općine. Iz svega ovoga se može jasno vidjeti da je Mandić želio samo prikupiti glasove, jer i sam zna šta zakon nalaže. Shodno tome zaključit ćemo da je njegovo rješenje za stadion Asim Ferhatović Hase bilo još jedno prazno obećanje i nažalost za navijače, uzaludno radovanje.

Prethodni članakJEFTINI KOMUNIZAM NAŠE STRANKE I VELEIZDAJNIČKA STRANKA
Naredni članakPametnom je i išaret dovoljan: Mandić u Ajnadžićevoj sjenci