Naslovnica Blic vijesti Lokaliziran požar na području Novog Travnika i Bugojna

Lokaliziran požar na području Novog Travnika i Bugojna

547
0

Lokaliziran je požar na lokalitetu Crni vrhovi, koji je izbio u nedjelju ujutro na području općina Bugojno i Novi Travnik, potvrđeno je Feni iz Šumsko-gospodarskog društva (ŠPD) “Šume Središnje Bosne”.

– Što se tiče požara na bugojanskoj strani, ne mogu reći da je bukvalno saniran, ali držimo ga pod kontrolom. Radnici šumarija Novi Travnik i Bugojno su na terenu i za sada nam ne treba pomoć. U Bugojnu imamo još jedan požar na lokalitetu Skrte koji je, također, lokaliziran, s tim da su općinski vatrogasci izašli na taj lokalitet – kazao je Feni upravnik Šumarije Bugojno Asaf Hadžibegović.

Iz ŠPD “Šume Središnje Bosne” ističu da je požar na lokalitetu Crni vrhovi, na području općine Novi Travnik, također, lokaliziran, te da nije ugrozio kuće.

Na terenu su, kako ističu, radnici ŠPD-a i vatrogasna služba ovog društva, a procjenjuje se da je šteta velika s obzirom na to da je izgorjelo mnogo šumske površine.

Kako navode, nije isključeno da je požar uzrokovan nemarom ljudi, a o svemu je obaviješten MUP Srednjobosanske županije (SBŽ).

FENA

Prethodni članakČovjek prije i iznad svega
Naredni članakMVPBiH o evakuaciji i pomoći bh. državljanima koji se nalaze u Afganistanu