Naslovnica Društvo Čovjek prije i iznad svega

Čovjek prije i iznad svega

1074
0

Udruženje za promociju bh. vrijednosti „DOMOVINA“ pokrenulo je projekat podrške malim privrednicima u Bosni i Hercegovini. Prva stanica u okviru tog projekta bila je općina Kupres, tačnije Kupreška mljekara kojom upravlja Smail Žilić. Aktivisti „DOMOVINE“ su u prvoj fazi podrške u ovom slučaju organizinirali uređenje prostorija mljekare.

– Naš cilj je da pomognemo ljudima koji su se osmjelili i pokrenuli vlastiti biznis, ali i koji zbog niza razloga imaju određene probleme u poslovanju. Pomoći ćemo im na svaki mogući način, što pokazuje i ova aktivnost oko uređenja prostorija kupreške mljekare. Ovo je samo početak i mi ćemo nastaviti da pružamo podršku ovom privrednom subjektu, istakli su predstavnici Udruženja za promociju bh. vrijednosti „DOMOVINA“.

Smail Žilić vlasnik Kupreške mljekare postao je prije nekoliko godina. Prostor koji je kupio bio je u ruševnom stanju i velika sredstva su uložena u njegovu sanaciju, ali i u opremanje proizvodnog sistema. Sir koji se proizvodi u ovoj mljekari nadaleko je poznat, a njegov kvalitet potvrđen je i na sajmu sira u Beogradu na kojem je dvije godine zaredom proglašen najboljim. Žilić ističe da do sada nije imao bilo čiju podršku i da je zbog toga oduševljen ovim potezima aktivista „DOMOVINE“.

Smail Žilić

– Ovo je jedan ljudski gest i ja još uvijek ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji su na ovaj način spremni reagovati i pomoći u realizaciji poslovnih ideja i projekata. Moja supruga je plakala kada je vidjela aktiviste „DOMOVINE“ kako rade u našoj mljekari. Nadam se da će naša saradnja biti nastavljena i da ću im se i sam pridružiti u nekim od narednih projekata, poručio je Žilić.

Akciji „DOMOVINE“ u Kupresu odazvao se i ambasador BiH u Indoneziji Mehmed Halilović, koji je itekako zadovoljan ovim projektom Udruženja, ali i onim što je vidio u Kupreškoj mljekari.

Mehmed Halilović

– DOMOVINA je mene jednostavno kupila time što imamo isti interes, a to je Bosna i Hercegovina i njen mali i obični čovjek koji mora biti u fokusu politike. Čovjek mora biti prije i iznad svega i svi mi smo zapravo dužni da mu pomognemo, rekao je ambasador Halilović.

Udruženje za promociju bh. vrijednosti “DOMOVINA” nastavit će sa realizacijom ovog projekta i u drugim sredinama u Bosni i Hercegovini. U drugoj fazi podrške Kupreškoj mljekari aktivisti „DOMOVINE“ pomoći će vlasniku i kada je riječ o promociji kupreškog sira u našoj zemlji i u svijetu.

Prethodni članakDanas je konačno održan sastanak načelnika Semira Efendića sa premijerom Kantona Sarajevo Edinom Fortom na temu upravljanja javnim garažama
Naredni članakLokaliziran požar na području Novog Travnika i Bugojna