Naslovnica Društvo Savez gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini pokrenuo je potragu za...

Savez gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini pokrenuo je potragu za S.H. (28) koji je nestao sinoć u 19 sati skočivši u vodu sa splava na Mostarskom jezeru

441
0

Savez gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini pokrenuo je potragu za S.H. (28) koji je nestao sinoć u 19 sati skočivši u vodu sa splava na Mostarskom jezeru, izvijestili su u srijedu iz tog saveza. 

U potragu za nestalim mladićem pod vodom angažirana je Interventna spasilačka služba (ISS) Mostar koja je danas od 9,30 do 15,30 sati sa svojim ronilačkim timovima pretraživala Mostarsko jezero.

S obzirom na to da očevici nisu mogli precizno locirati mjesto nestanka, područje potrage je šire od očekivanog te će se potraga pod vodom nastaviti i sutra u jutarnjim satima, a potražnim timovima ISS-a Mostar pridružit će se ronilački tim Federalne uprave policije i Federalne uprave civilne zaštite.

Kako se navodi u izvješću, u današnjoj akciji koju je vodio Zoran Vlaho iz ISS Mostar bilo je angažirano osam ronilaca, a očekuje se da će ih sutra biti 20.

FENA

Prethodni članakNajmanje 25 ljudi poginulo je u kineskoj poplavama zahvaćenoj pokrajini Henan
Naredni članakKurtćehajić: Kazniti Dodika kao personifikaciju negiranja genocida