Naslovnica Blic vijesti Željezničar – Borac 0:0: Počeo derbi prvog kola na Grbavici

Željezničar – Borac 0:0: Počeo derbi prvog kola na Grbavici

362
0

1’ – Susret na Grbavici je počeo.

20:59 – Sve je spremno za početak susreta.

20:55 – Igrači obje ekipe izlaze na teren uz taktove dobro poznate muzičke numere. Nakon skoro godinu i pol navijači Željezničara su otpjevali “Grbavicu” na stadionu voljenog kluba.

20:50 – Glavi sudija meča je Antoni Bandić, za navijače Željezničara ozloglašeni arbitar koji je u sezoni 2016/2017 Zrinjskom na gostovanju kod Radnika dosudio nepostojeći penal koji je pomogao mostarskoj ekipi da stigne do titule prvaka BiH ispred Želje.

20:45 – Iako će Željezničar biti bez trenera, neće biti bez gromoglasne podrške na tribinama. Uprkos prohladnom vremenu i kiši koja je padala danas u Sarajevu, večeras je oko 5.000 gledatelja na Grbavici koliko je i dozvoljeno zbog epidemioloških mjera. Posebno igrače Plavih raduje to što će imati veliku podršku Manijaka sa južne tribine.

20:40 – Njegov kolega na suprotnoj strani Marko Maksimović je poručio:

“Oni su pretrpjeli određene promjene, ali Željo je uvijek Željo. Imat će sigurno mlađu ekipu uz par iskusnih igrača, ali ono što je razlika u odnosu na posljednji meč je da će se vratiti publika što je mnogo bitno. Očekujemo jedan pravi derbi. Nakon naših rezultata u prethodnoj sezoni, a posebno u Evropi, Željo će imati veliki motiv”, rekao je trener Borca.

20:37 – O meču protiv Borca Ivković je rekao:

“Mislim da je za sve najbolje da prvenstvo otvaramo protiv Borca. Oni su prvaci, odlična ekipa koja je igrala vrlo dobro u ove dvije utakmice s Clujom. Kvalitetna ekipa protiv naše mlade, željne utakmica i željne da pokaže da ima kvalitet. Borac je kao favorit, ali možda im to uzmu naši navijači. Mi smo psihički spremni, ali fizički nećemo biti odmah spremni. Igrači su motivirani i žele igrati”, poručio je trener Želje.

20:35 – Domaća ekipa će biti bez trenera Tomislava Ivkovića. Hrvatski stručnjak ne može biti registrovan zbog duga Željezničara prema Poreskoj upravi FBiH, te će instrukcije igračima morati davati sa tribina. Umjesto njega za glavnog trenera je u službenom zapisniku prijavljen Haris Alihodžić.

20:33 – Željezničar u novu sezonu ulazi s dosta slabijim i znatno podmlađenim timom u odnosu na prošlu sezonu, dok je s druge strane Borac u evropskom dvomeču protiv rumunskog Cluja pokazao zašto je aktuelni prvak Bosne i Hercegovine i favorit u ovom duelu.

20:31 – Poznati su i sastavi timova. Zanimljivo, Željezničar ima novog kapitena, a tu ulogu je preuzeo Mustafa Mujezinović.

Željezničar: Bender, Blažević, Vrhovac, Drina, Malić, Beća, Mekić, Bojo, Mujezinović, Šubašić, Juričić.

Borac: Ćetojević, Ćorić, Begić, Vojnović, Subić, Ćavić, Vranješ, Meleg, Milojević, Živković, Vušurović.

20:30 – Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobrodošli na tekstualni prijenos utakmice prvog kola Premijer lige BiH između Željezničara i Borca. Susret se igra na stadionu Grbavica u Sarajevu s početkom od 21 sat.

Izvor: https://www.klix.ba/sport/nogomet/zeljeznicar-borac-0-0-poceo-derbi-prvog-kola-na-grbavici/210717099

Prethodni članakUSAID podržava proces digitalizacije inspekcijskih službi u FBiH
Naredni članakNajmanje 25 ljudi poginulo je u kineskoj poplavama zahvaćenoj pokrajini Henan