Naslovnica Blic vijesti POPULIZAM I RENESANSA

POPULIZAM I RENESANSA

439
0

Višegodišnja priča Naše stranke da je Nedžad Ajnadžić, kao načelnik Općine Centar, protivno volji gradjana uredio park Hastahana na osnovu koje je pridobila simpatije velikog broja stanovnika Marijin Dvora dobila je svoj epilog na jučerasnjem sastanku aktuelnov načelnika Srđana Mandića i guvernera Centralne banke BiH Senada Softića. Obistinile su se slutnje gradjana da načelnik Mandić, nakon što je sedmicama odgadjao sastanak sa članovima Inicijative za Hastahana park i nijednom riječju nije propratio sastanak sa njima na svojoj facebook stranici na kojoj rado objavljuje slike svih sastanaka.

Nakon sastanka sa Inicijativom, gradjani su objavili na svojoj stranici: “Ohrabruje nas spremnost koju je gosp. Mandić iskazao da razmotri naše pravne i druge argumente u borbi protiv otimanja parka od građana, te zaštiti interese građana u najvećoj mogućoj mjeri. Naravno, nastavićemo komunikaciju sa općinskim vlastima i pratiti rad načelnika u nadi da će nakon današnjih ohrabrujućih riječi uslijediti i ohrabrujuća djela.”

Očito ove ohrabrujuće riječi nakon sastanka Mandića sa guvernerom ostaju obećanje ludom radovanje. Guverner je potvrdio da izgradnja ide planiranom dinamikom kao i uredjenje okolne hortikulture. Nijednom riječju nije spomenuta pravna bitka ni eventualna promjena zelenila u sportske plohe kao sto su gradjani iz Inicijative trazili. Ovo samo pokazuje kako vješto su viječnici Naše stranke dok su bili u opoziciji iskoristili ovu temu protiv načelnika Ajnadžića bez imalo volje da sad urade išta po tom pitanju.

Prethodni članakUtvrđeni rezultati Lokalnih izbora 2020.
Naredni članakJEFTINI KOMUNIZAM NAŠE STRANKE I VELEIZDAJNIČKA STRANKA

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime