Naslovnica Sport Nogometaši BiH počinju pripreme za utakmice s Iranom, Holandijom i Italijom

Nogometaši BiH počinju pripreme za utakmice s Iranom, Holandijom i Italijom

372
0

SARAJEVO, 9. novembra – Okupljanjem na Ilidži danas praktično počinju pripreme nogometne “A” reprezentacije Bosne i Hrcegovine za tri  novembarska susreta.

Prvi utakmica  biće prijetaljska, a igrat će se u četvrtak, 12. novembra, protiv selekcije Irana, a zatim slijde susreti Lige nacija, 15. novembra sa Holandijom i tri dana kasnije sa Italijom. 

Već prije prozivke stručni štab se suočio sa otkazima zbog pozitivnih testova na koronavirus, ali i povreda pojedinih igrača. Danas je bio planiran i prvi trening, međutim, stručni štab je odlučio da ga otkaže jer veći broj reprezentativaca stiže tek kasnije poslijepodne. Oni koji su igrali proteklog vikenda obaviće u hotelu lakši trening oporavka.

Selektor Dušan Bajević kazao da će nakon prozivke znati da  će svi igrači biti na okupu ili ne, te da li će biti potrebno da pozove još neke igrače, a do sada je već pozvao tri nogometaša.  

– Želim da svi dođu zdravi, pa nešto konkretno možemo tražiti sutra. Pred nama je prijateljska utakmica zato smo pozvali i nove igrače da vidimo gdje se nalazi i naše prvenstvo. Sve to nije isto kao u Evropi. Cilj je približiti se što bliže, da igrači znaju šta im je raditi. Da vidimo i gdje smo i šta smo, ali za zemlju koju predstavljaš moraš biti uvijek ozbiljan do kraja – rekao je Dušan Bajević.

Prvi na prozivku danas su stigli igrači iz Premijer lige, a ostali reprezentativci se polako okupljaju tokom dana zavisno od destinacija sa kojih dolaze. Većina bi trebalo da stigne večeras, ali će nekoliko igrača doputovati i sutra, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

fena

Prethodni članakUN otvorile mirovne razgovore o Libiji
Naredni članakPutin neće čestitati Bidenu do rješenja pravnog spora američkih izbora