Naslovnica Politika Komšić na predizbornom skupu u Goraždu: Bosna i Hercegovina primarni interes

Komšić na predizbornom skupu u Goraždu: Bosna i Hercegovina primarni interes

397
0

GORAŽDE, 20. oktobra – Predsjednik Demokratske fronte (DF) Željko Komšić izjavio je u Goraždu da je ta stranka, po njegovom mišljenju, dokazala da joj je primarni interes Bosna i Hercegovina, a ne interes i koristi pojedinaca.

– Prvo se nadam da nismo iznevjerili dosad građane ne samo Bosansko-podrinjskog kantona već i cijele BiH. Naravno, politika je takva da nekad zahtijeva kompromise uime većeg i višeg interesa. U svakom slučaju, mislim, kao stranka smo dokazali da su nam Bosna i Hercegovina i opšte dobro na prvom mjestu, a ne samo, kao što je to praksa u politici, lični interes ili materijalna korist ili, kao što je također nažalost običaj u politici, da neko koristi svoju poziciju ili funkciju u smislu korupcije, sticanja bogatstva itd. Ne postoji niti jedna organizacija, ne samo politička stranka nego ni bilo koja vrsta organizacije a da je savršena. Tako ni DF nije savršen, ali držimo liniju  borbe za Bosnu i Hercegovinu i za opšti interes na prvom mjestu.

 Tako je bilo u ovim izbornim ciklusima i na svim mjestima u Bosni i Hercegovini gdje djelujemo i samo se mogu nadati da nismo iznevjerili dosad birače u Bosansko-podrinjskom kantonu niti u Goraždu i da će se to na neki način pokazati određenim rezultatom na samim izborima – izjavio je lider DF-a za medije.

On naglašava da će Demokratska fronta prihvatiti izbornu volju građana kakva god bude, a da će se politika stranke na čijem je čelu i ubuduće temeljiti na istim principima: za državu a protiv korupcije i lopovluka.

Komšić je poželio zdravlje i sreću građanima Bosansko-podrinjskog kantona i slobodarskog  grada-heroja Goražda u aktuelnoj epidemiji.

– Čuvajte sebe i druge – poručio je na kraju ovog obraćanja.

Željko Komšić, lider Demokratske fronte i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, boravio je u Goraždu u okviru predizbornih aktivnosti njegove stranke te razgovarao s građanima, kandidatima i aktivistima Demokratske fronte. Poželio je sreću svim kandidatima na predstojećim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini.

fena

Prethodni članakBiH i Crna Gora otvorile zajednički granični prijelaz ‘Vraćenovići’
Naredni članakDobra saradnja Tužiteljstva BiH s partnerskim institucijama Francuske