Naslovnica Politika Prvi dan kampanje. Laži i klevete, najave tužbi!

Prvi dan kampanje. Laži i klevete, najave tužbi!

662
0

Predsjednik Naše stranke Predrad Kojović gostujući u emisiji „Polis“ direktno je prozvao Općinu Centar i načelnika Nedžada Ajnadžića za navodne neregularnosti oko dodjele stipendija. Zbog svega izgovorenog tom prilikom, Ajnadžić je najavio tužbi protiv Kojovića i poslao demant u kojem pojašnjava i samu proceduru oko utvrđivanja liste i dodjele stipendija. Ajnadžić je kao dokaz priložio i izvod o isplatama stipendija. Njegov demant prenosimo u cjelosti:

Gostujući u emisiji „Polis” 15. oktobra 2020. godine Predrag Kojović je iznio neistine, u kojima sam direktno prozvan zajedno sa institucijom na čijem sam čelu. Zbog istinitog informisanja javnosti, ali i zaštite integriteta državnih službenika i namještenika Općine Centar, dostavljam Vam reakciju na izrečene laži predsjednika Naše stranke:

– Općina Centar je posljednju stipendiju za školsku/akademsku 2019/2020 godinu isplatila 4. septembra 2020. godine. Dakle, Kojović je slagao da je dana 15. oktobra 2020. godine neko od stipendista bio u Općini Centar kako bi preuzeo stipendiju.

– Druga izrečena laž je da se stipendije isplaćuju ličnim dolaskom u Općinu Centar. Ova lokalna zajednica poštuje Zakon o trezoru u FBiH, te se isplata javnih sredstava, pa tako i stipendija vrši isključivo na žiro račune korisnika usluga koji je naznačen u ugovorima koji su stipendisti potpisali.

– Sljedeća laž je da je kredibilna osoba u koju Kojović „ima povjerenje” uopće dobila obrazac za glasanje na predstojećim lokalnim izborima jer nijedna služba ne raspolaže takvom vrstom obrazaca. Obrasci svih službi su javni i usklađeni sa ISO standardom, te objavljeni na web stranici u rubrici e-uprava.

Želim, lažima dobro informisanog Kojovića, na početku izborne kampanje podsjetiti da Odluku o stipendijama donosi Općinsko vijeće, a da je u procesu pripreme prijedloga rang liste stipendista učestvovala Komisija sastavljena od članova parlamentarnih stranaka, a predsjednica te Komisije je članica Naše stranke vijećnica Amra Zulfikarpašić.

Zbog navedenog, ali prije svega zaštite integriteta uposlenika Općine Centar obavještavam javnost da ću protiv Predraga Kojovića podnijeti tužbu za klevetu i narušavnje ugleda institucije Općine Centar Sarajevo.

Izvinjavam se javnosti na grubim izrazima u ovom pismu, ali Predrag Kojović u konkretnom slučaju ne zaslužuje bolje, navedeno je u demantiju načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića.

Prethodni članakVanjskotrgovinska komora BiH pokreće projekt Promocija IT sektora BiH u Turskoj
Naredni članakBakir Izetbegović pozitivan na koronavirus, osjeća se dobro