Naslovnica Vijesti iz BiH Brza cesta Lašva-Nević Polje: Suglasnost za potpis ugovora za dionicu kroz Vitez

Brza cesta Lašva-Nević Polje: Suglasnost za potpis ugovora za dionicu kroz Vitez

522
0

SARAJEVO, 22. oktobra – Usvojivši informaciju o provedbi projekta izgradnja brze ceste Lašva – Nević Polje, Vlada Federacije BiH je Javnom preduzeću Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo dala suglasnost za donošenje Odluke o dodijeli ugovora najpovoljnijim ponuđačima za izvođenje radova i nadzora za dionicu koja prolazi kroz Vitez.

Javna poduzeća Autoceste FBiH d.o.o. Mostar i Ceste FBiH d.o.o. Sarajevo Vlada je zadužila da intenziviraju aktivnosti s ciljem početka izvođenja radova na projektu izgradnje ove brze ceste.

U informaciji je istaknuto da je okončan i revidiran glavni projekt cijele dionice, uključujući istražne radove, studijsku dokumentaciju i elaborate eksproprijacije. Pribavljena je okolišna dozvola, a Federalno ministarstvo prostornog uređenja je izdalo i urbanističku suglasnost za dionicu brze ceste Lašva – Nević Polje. Procijenjena vrijednost projekta je 217 miliona eura.

Ceste FBiH su provele postupak javne nabavke radova za LOT5 – prolaz kroz Vitez i odabrale najpovoljniju ponudu domaćeg ponuđača u iznosu od 32.251.050 KM s PDV-om i za usluge nadzora radova u iznosu od 993.230,55 KM sa PDV-om.

Pošto je projekt izgradnje brze ceste Lašva – Nević Polje jedan od prioritetnih u Federaciji BiH, Ceste Federacije BiH su se 8.10.2020. godine obratile Federalnom ministarstvu prometa zahtjevom da Vlada Federacije BiH da suglasnost za potpisivanje ugovora za radove i nadzor s najpovoljnijim ponuđačima, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH.

fena

Prethodni članakLažna dojava o bombi ispred zgrade Kantonalnog i Općinskog suda u Sarajevu
Naredni članakVlada FBiH – Za Mostar izdvojeno 500.000 KM

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime