Naslovnica Vijesti iz BiH Uhapšeni N.P. će nakon završene kriminalističke obrade biti predat Tužilaštvu KS

Uhapšeni N.P. će nakon završene kriminalističke obrade biti predat Tužilaštvu KS

422
0

SARAJEVO, 11. oktobra – Uviđaj saobraćajne nezgode koja se sinoć dogodila na lokalitetu Mostarskog raskršća je završen. Uviđajem je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i konstatovano je da je usljed ove saobraćajne nezgode smrtonosne povrede zadobio pješak S.E. (1953. godište) koji je preminuo na mjestu nezgode – potvrdio je Feni glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova KS Mirza Hadžiabdić.

Vozač koji je prouzrokovao ovu saobraćajnu nezgodu nakon nesreće se udaljio s mjesta događaja ali je brzom intervencijom policijskih službenika sustignut i pronađen na lokalitetu Blažuja, nakon čega je lišen slobode zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i neukazivanje ljekarske pomoći povrijeđenoj osobi u saobraćajnoj nezgodi.

– Policijski službenici tokom današnjeg dana nakon završene kriminalističke obrade osobu koja je osumnjičena za ovu saobraćajnu nezgodu N.P. (1978. godište) će predati u dalju nadležnost postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva KS – kazao je Hadžiabdić.

Nezvanično, riječ je o Naseru Palislamoviću koji je od ranije poznat policiji. Između ostalog, bio je optužen za teroristički napad na Policijsku stanicu u Bugojnu 27. juna 2010. godine kada je poginuo policajac Tarik Ljubuškić. 

fena

Prethodni članakRekreativna biciklistička vožnja ‘Franciskana’ krenula iz Širokog Brijega
Naredni članakRoland Garros: Mladenović i Babos odbranile naslov